Το Σοφακι και ο Ντο

by Funky Mama

Γεια  σας αγαπημένοι μου! Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για το υπέροχο βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Το Σοφάκι και ο Ντο» των εκδόσεων Διόπτρα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η ευθύνη της φροντίδας ενός κατοικίδιου. Η Σοφία ένα γλυκό κορίτσι θέλει απεγνωσμένα ένα σκυλάκι για παρέα, όμως η μαμά της αρνείται, έτσι ονειρεύεται τον σκύλο της τον Ντο. Όμως ο Ντο δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος αλλά ένας νεραϊδόσκυλος, ο οποίος μαθαίνει στη Σοφία να αγαπά και να φροντίζει με πολλούς τρόπους τα αδέσποτα ζώα.

Η ιστορία μας όμως δεν τελειώνει με ένα απλό όνειρο, μια βροχερή ημέρα το Σοφάκι παρέα με τη μαμά της καθώς επέστρεφαν από το μπαλέτο, θα συναντήσουν σε μια γωνιά κρυμμένο γεμάτο θλίψη και φόβο ένα γλυκό αδέσποτο σκυλάκι. Έτσι το Σοφάκι θα φροντίσει, θα αγαπήσει και θα υιοθετήσει τελικά τον σκυλάκο που τόσο λαχταρούσε.

Μια ιστορία που διδάσκει στα παιδιά την αγάπη και την προσφορά προς τα ζώα αλλά ταυτόχρονα και την ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν αν θέλουν τα υιοθετήσουν. Ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση, που μαθαίνει στα παιδιά τον σεβασμό, την προσφορά και την αγάπη!

Ιδανικό για ηλικίες 3+ , εμείς το διαβάζουμε καθημερινά πολλές φορές γιατί έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στα ζώα!

Ένα γλυκό παραμύθι με βαθιά νοήματα που αποτελεί στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη!

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις εκδόσεις Διόπτρα εδώ , αλλά και να βρείτε κάθε λογής βιβλίο που σας ενδιαφέρει!

Σας φιλώ!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek