Οθoνες και παιδια

by Funky Mama

Ο εκπαιδευτικός κόσμος του Kiddoboo.

Πόσοι από εμάς νιώθουμε ένοχοι όταν δώσουμε οθόνη στα παιδιά μας είτε στη βόλτα μας, είτε σε κάποιο εστιατόριο; Επικριτικά βλέμματα παντού γύρω μας για το ότι σφάλουμε που τα εκθέτουμε σε οθόνες από μικρά. Ναι υπάρχει αλήθεια στην όλη ιστορία, αλλά υπάρχει και απομυθοποίηση των οθονών. Όπως και να το θέσουμε οι νέες γενιές μεγαλώνουν μέσα στην τεχνολογία και εκτίθενται από πολύ νωρίς σε περιβάλλοντα με οθόνες είτε είναι η τηλεόραση, είτε το κινητό ή ο υπολογιστής της μαμάς, του μπαμπά, της θείας ή της γιαγιάς. Ακόμη και στο σχολείο το μάθημα στην περίοδο της καραντίνας γινόταν διαδικτυακά και για το Νηπιαγωγείο. Η νευρολογική ανάπτυξη αυτών των παιδιών είναι πλήρως διαφορετική από ότι η δική μας στα παλαιότερα χρόνια.

Πολλοί επιστήμονες αναφέρουν τον κανόνα 3-6-9-12, συγκεκριμένα όχι τηλεόραση πριν από τα 3 χρόνια, όχι παιχνίδια σε κονσόλα πριν από τα 6, καθόλου διαδίκτυο πριν από τα 9 χρόνια και καθόλου μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τα 12. Κάτι που είναι αδύνατο να ισχύσει με τα σημερινά δεδομένα της κοινωνίας μας. Επίσης τα νέα πρωτόκολλα της ψυχοθεραπείας των παιδιών (3+ ετών), αναφέρουν ότι όταν ένα μικρό παιδί φορτιστεί συναισθηματικά και καταρρεύσει (meltdown – tantrum) τότε ο γονέας επεμβαίνει και αποσύρει το παιδί σε ήρεμο μέρος και του προσφέρει το tablet ή το κινητό για να χαλαρώσει παρακολουθώντας το αγαπημένο του παιδικό πρόγραμμα ή παίζοντας κάποιο αγαπημένο παιχνίδι για λίγη ώρα. Με αυτό τον τρόπο το παιδί χαλαρώνει, ηρεμεί και είναι σε θέση να συζητήσει με τον φροντιστή του το αίτιο της αναστάτωσής του. Όλα αυτά που σας αναφέρω επίσημα από τα πρωτοκόλλα που ακολουθούμε και εμείς σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια του παιδιού μας όταν ταράζεται ή έχουμε συναισθηματική κατάρρευση. Και δεν μιλάμε για υπερβολές τύπου να εθιστεί ένα παιδί στην οθόνη, ούτε να βλέπει ακατάλληλα και ανεξέλεγκτα βίντεο σερφάροντας στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο εκπαιδευτικό tablet 10.1’’ της ελληνικής εταιρείας Kiddoboo, που σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας αποκλειστικά για παιδιά και έχει ενεργή παρουσία στην αγορά τα τελευταία 2 χρόνια. Το συγκεκριμένο tablet αφορά παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και περιέχει εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια τα οποία προάγουν την απελευθέρωση της φαντασίας, την ενίσχυση των κινητικών τους δεξιοτήτων, την καλλιέργεια της δημιουργικότητας τους και την εκμάθηση με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Πολύ καιρό ο μικρός μας ζητούσε tablet όπως έχουν και πολλοί συμμαθητές του, αλλά είμασταν πολύ διστακτικοί στο να επιλέξουμε ένα απλό κοινό tablet ακόμη και με γονικό έλεγχο. Σε πολλά tantrums – meltdowns είχαμε πρόγραμμα anti-stress με διάφορα αντικείμενα που μας έδιναν οι εργοθεραπευτές του, τα οποία ήταν δύσκολο να έχουμε ανά πάσα στιγμή μαζί μας στη βόλτα. Έτσι η ψυχοθεραπεύτρια μας σύστησε τα νέα πρωτόκολλα για τις νέες γενιές παιδιών στη θεραπευτική χρήση με οθόνη. Αφού ενημερωθήκαμε για τα οφέλη ως προς την εξέλιξη του παιδιού αναζητήσαμε ένα εκπαιδευτικό tablet και βρήκαμε το Kiddoboo. Αφού το ψάξαμε αρκετά αποφασίσαμε να το προμηθευτούμε και πραγματικά έχω να πω ότι ο μικρός είναι όχι απλά ενθουσιασμένος, αλλά ευτυχισμένος! Η χρήση της οθόνης έγινε με «Οικογενειακό Συμφωνητικό» με κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά από όλους μας (οδηγία ψυχοθεραπεύτριας για υπευθυνότητα & συνέπεια).

Θα σας αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά του tablet Kiddoboo:

  1. Εύκολο και ασφαλές στη χρήση:

Σχεδιασμένο με γνώμονα τα παιδιά, το KIDDOBOO Tablet 10.1’’ διαθέτει λεπτό, ελαφρύ αλλά εντυπωσιακό σχεδιασμό και είναι κατασκευασμένο από μαλακό πλαστικό καθιστώντας το απλό και ασφαλές στη χρήση, εξασφαλίζοντας έτσι στα παιδιά ώρες διασκέδασης χωρίς προβλήματα!

  1. Μεγάλη οθόνη & Quad Core επεξεργαστής:

Το KIDDOBOO Cube με οθόνη 10.1” IPS LCD ανάλυσης 1280 x 800 pixels, προσφέρει ζωντανά χρώματα και καλύτερη ευκρίνεια ώστε να απολαμβάνουν γονείς και παιδιά αγαπημένες ταινίες και βίντεο. Είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου ROM για γρήγορη απόδοση όλων των εφαρμογών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  1. HD camera:

Διαθέτει βασική κάμερα 13MP που πυροδοτεί την δημιουργικότητα των παιδιών να αποθανατίσουν όλες τις ανεκτίμητες στιγμές τους αλλά και selfie κάμερα 8MP για ατελείωτες βιντεοκλίσεις με τους παππούδες.

  1. Παιδική Λειτουργία & Parental Control:

Δημιουργία απεριόριστων παιδικών προφίλ κάτω από ένα γονεϊκό Google λογαριασμό, με προσαρμογή περιεχομένου, χρονικού ορίου & εμφάνισης για κάθε παιδί. Προσαρμογή περιεχομένου σε 3 γλώσσες ανά παιδικό προφίλ και εύκολη εναλλαγή μεταξύ τους. Το Cube είναι εξοπλισμένο με πιστοποίηση kidSAFE Seal Program. Ένα νέο και λειτουργικό περιβάλλον διαχείρισης γονικού ελέγχου όπου ο γονιός μπορεί να ορίσει τον χρόνο χρήσης, τις εφαρμογές, τα παιχνίδια και το περιεχόμενο που μπορεί να έχει πρόσβαση το παιδί. Διαθέτει επίσης την επιλογή εντοπισμού τοποθεσίας.

  1. Εκπαιδευτικό περιεχόμενο & παιχνίδια:

Το νέο KIDDOBOO Cube προσφέρει εκπαιδευτικό περιεχόμενο με την μορφή εφαρμογών στα ελληνικά για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Στόχος των εφαρμογών είναι να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον παιχνιδιού μέσα από το οποίο τα παιδιά, θα κατακτήσουν και θα εμπεδώσουν γνώσεις σε διάφορα θεματικά πεδία.

  1. Εφαρμογή σχεδιασμού και ζωγραφική & Youtube Kids:

 Με πληθώρα διαθέσιμων εφαρμογών σχεδιασμού και ζωγραφικής και τεράστια βιβλιοθήκη παιδικών βίντεο που φιλτράρεται από το YouTube.

Όλα αυτά λοιπόν είναι τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε ιδανικά ο κάθε γονιός ώστε να νιώσει ασφάλεια για το παιδί του αλλά και να του προσφέρει ένα κόσμο σύγχρονο, διασκεδαστικό και διδακτικό! Οπότε όταν συναντάμε έξω ένα γονιό που δίνει στο παιδί του οθόνη δεν τον κρίνουμε γιατί είναι πολύ πιθανό να ακολουθεί κάποιο από τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλά. Και αν κάποιος γονιός θέλει να προχωρήσει σε αγορά κάποιου tablet τότε του συστήνω να επιλέξει το εκπληκτικό Kiddoboo!

Πληροφορίες για το tablet Kiddoboo θα βρείτε στα παρακάτω links:

Facebook: https://www.facebook.com/kiddoboo.me?locale=el_GR

Instagram: https://www.instagram.com/kiddoboo.me/

Website: https://kiddoboo.me/

E-shop : https://intellizen.gr/shop/?brand=kiddoboo

 

Αναζητήστε το και θα εκπλαγείτε με τις δυνατότητες του!

Γιατί είναι AMAZING AS YOU!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek