Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

by Funky Mama

Σήμερα με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας με τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, μιας που είμαστε όλοι περιορισμένοι στα σπίτια μας παρέα με τα παιδιά μας, θα ήθελα να σας μιλήσω για ένα ξεχωριστό βιβλίο. Το βιβλίο «Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα» από την αγαπημένη μου Έφη Αργυροπούλου  (ή αλλιώς Workingmoms.gr), είναι ένα βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά να μη πλεονεκτούν.

Ο μικρός Οδυσσέας τα είχε όλα και ζητούσε πάντα ακόμη περισσότερα από τους γονείς του. Αν δεν γινόταν το δικό του τότε το απαιτούσε με κάθε τρόπο προκαλώντας τη στεναχώρια της μητέρας και του πατέρα του σε κάθε του ξέσπασμα.

Μέχρι που μια μέρα όλα άλλαξαν! Ο μικρός μας ήρωας βρέθηκε μόνος του στο δάσος, μέσα στο κρύο και το σκοτάδι. Τότε κατάλαβε πόσο ασφάλεια ένιωθε στη ζεστασιά του σπιτιού του και στην αγκαλιά των δικών του. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, τον μικρό βοήθησε ένας ταπεινός και φτωχός άνθρωπος μαζί με την οικογένεια του, ο οποίος τον κράτησε μαζί του μέχρι να βρεθούν οι γονείς του. Και τότε ο μικρός μας Οδυσσέας κατάλαβε πως όλα όσα είχε πλουσιοπάροχα από την οικογένεια του, άλλα παιδάκια δεν είχαν ούτε τα πιο απλά από αυτά όπως ένα ζεστό κρεβάτι.

Κατάλαβε λοιπόν ότι η συμπεριφορά του ήταν λανθασμένη καθώς δεν εκτιμούσε όλα όσα είχε, αλλά αντιθέτως ζητούσε πάντα περισσότερα. Γνωρίζοντας πως ζει μια φτωχή οικογένεια κατάλαβε την έννοια της προσφοράς στο συνάνθρωπο και άλλαξε ριζικά! Από εδώ και στο εξής εκτίμησε τη ζωή που είχε και μοιραζόταν τα πάντα με τους συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη!

Αυτό το βιβλίο με συγκίνησε απίστευτα γιατί περιγράφει ακριβώς τη φάση που περνάμε τώρα με τον μικρό μου. Αφού του τα παρέχουμε όλα απλόχερα, πάντα ζητάει περισσότερα και έχει ξεσπάσματα όταν δεν του κάνουμε το χατίρι ακριβώς όπως και ο ήρωας της ιστορίας μας.

Διαβάζοντας το βιβλίο ο μικρός μας χάρηκε που ο Οδυσσέας χάρισε τα πράγματα του στα παιδάκια που τα έχουν ανάγκη και χαρίσαμε και εμείς κάποια παιχνίδια που δεν παίζαμε! Τέλος όσο μεγαλώνει και θα διαβάζουμε το παραμύθι θα μάθει ακόμη καλύτερα να διαχειρίζεται τον θυμό του αλλά και την αξία της προσφοράς.

Ένα βιβλίο που σας προτείνω να διαβάσετε παρέα με τα παιδάκια σας ώστε να μάθουν την αξία όλων όσων έχουν αλλά παράλληλα να μάθουν να μοιράζονται και να προσφέρουν! Μπορείτε να στείλετε απευθείας μήνυμα εδώ για να το παραγγείλετε.

Μπράβο Έφη μου για το υπέροχο γεμάτο νοήματα βιβλίο σου!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek