ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΤΕΡΟ

by Funky Mama

Αγαπημένοι μου σας έλειψα; Ναι το ξέρω χάθηκα για αρκετό καιρό, μα λίγο ένας ιος κοξάκι, μια άλλη ίωση με 39 πυρετό του μικρού, μας πήγανε αρκετά πίσω σε όλα. Ξέρετε πως είναι αυτός ο πρώτος χρόνος στον παιδικό με τις αρρώστιες των παιδιών. Όμως επέστρεψα δυναμικά και έχω νέα να σας πω! Το blog μου έκλεισε μόλις 1 χρόνο και θέλω να το γιορτάσουμε παρέα! Έτσι με την ευκαιρία θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα υπέροχο και βραβευμένο παραμύθι για παιδιά, της αγαπημένης μου συγγραφέως Καλλιόπης Ουζούν – Ανδρέου «Το μαγικό φτερό» από τις Εκδόσεις Φυλάτος . Ένα παραμύθι που συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους με τόσο βαθιά νοήματα και αξίες, που βοηθά κάθε παιδί να ανακαλύψει μέσα του τη δύναμη και τη μαγεία της διαφορετικότητας αλλά και να ξέρει πως όταν θέλει κάτι πάρα πολύ μπορεί να το πετύχει!

Το παραμύθι «Το μαγικό φτερό» έχει πρωταγωνίστρια την Τίμπη ένα γλυκό σπουργιτάκι με ένα μικρό αλλά μαγικό φτερό. Η μικρή Τίμπη λόγω της διαφορετικότητας της δέχεται τα επικριτικά σχόλια των συμμαθητών της και πληγώνεται καθημερινά, μέχρις ότου κάνει την εμφάνιση της η γλυκιά Κόνυ το αηδόνι. Μια όμορφη φιλία ξεκινά βοηθώντας την Τίμπη να ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει μέσα της και να εκπληρώσει το όνειρο της!

 

Ένα βιβλίο που αποτυπώνει, με την υπέροχη εικονογράφιση της Amy Louise Gibbins, τις έννοιες της φιλίας, της διαφορετικότητας, του σχολικού εκφοβισμού και περνάει ωραία και δυνατά μηνύματα σε κάθε παιδί. Όλοι μας έχουμε νιώσει ως παιδιά όπως η μικρή Τίμπη και το ίδιο ίσως νιώθουν και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία που ο εκφοβισμός βασιλεύει. Για αυτό πρέπει να βρούμε τρόπους να τους διδάξουμε ότι όλοι είμαστε μοναδικοί και ξεχωριστοί και αυτό δεν πρέπει να προσπαθούμε να το αλλάξουμε ποτέ. Να τους μεταδώσουμε ότι πάντα γίνεται αυτό που θέλει η καρδιά μας η οποία μπορεί να κινήσει ακόμη και βουνά, γιαυτό δεν πρέπει ποτέ να παρατάμε τα όνειρα μας όσο άπιαστα και αν νομίζουμε πως είναι!

Με την Καλλιόπη μοιάζουμε πολύ τελικά γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα παιδιά! Εκείνη με έμπνευση τον γιο της, δημιούργησε ένα υπέροχο παραμύθι που θα βοηθήσει όλα τα παιδάκια να καλλιεργήσουν μέσα τους την αγάπη για τη διαφορετικότητα αλλά και τη φιλία, εγώ από την άλλη με έμπνευση τον γιο μου, δημιούργησα μια σειρά από αγνά προϊόντα για να διαφυλάξω την υγεία όλων των παιδιών. Και οι δύο μας παλέψαμε και δεν παρατήσαμε ποτέ το όνειρο μας!

Τελικά όλοι μας μπορούμε να ψάξουμε  βαθιά μέσα μας για τα μαγικά φτερά που θα μας οδηγήσουν μακριά…εκεί που όλα μας τα όνειρα θα βγουν αληθινά! Πιστέψτε στον εαυτό σας και στα όνειρα σας και το ίδιο θα πράξουν και τα παιδιά σας!

Ευχαριστώ αυτή την υπέροχη μαμά που με εμπιστεύτηκε για να παρουσιάσω το φανταστικό βιβλίο της και την ευκαιρία να χαρίσω σε 2 νικητές από ένα e-book «Το μαγικό φτερό». Δηλώστε συμμετοχή στον λογαριασμό μου στο Instagram Funky Mama ή και στον λογαριασμό μου στο facebook  Funky Mama. Οι δύο νικητές θα ανακοινωθούν με προσωπικό μήνυμα. Λήξη διαγωνισμού στις 07/07/19 στις 18:00.

Καλή επιτυχία!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek