ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΑΧΤΥΛΗΘΡΑ!

by Funky Mama

Ένα ξεχωριστό βιβλίο για τη μαγεία των Χριστουγέννων…

Οι γιορτές πλησιάζουν και φέτος λόγω των συνθηκών του κορονοϊού θα είναι όλα πολύ διαφορετικά για εμάς! Ακόμη δε γνωρίζουμε αν θα παραμείνουμε σε καραντίνα στα σπίτια μας ή αν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε ή τι θα επικρατήσει τελικά. Πρέπει λοιπόν να χαρίσουμε στα παιδιά μας περισσότερη μαγεία αυτά τα Χριστούγεννα. Αυτή τη μαγεία τη βρήκα στις σελίδες του ξεχωριστού παραμυθιού «Αστέρια στη Δαχτυλήθρα» της γλυκιάς συγγραφέως Τζίνας Καρδιόλακα το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

Όταν το έλαβα στα χέρια μου αναρωτήθηκα τι κοινό έχουν ένα χρυσό αυγό, μια πιτουρόπιτα και μια ασπιρίνη; Τι γυρεύουν σαράντα δράκοι στην αυλή της Γριάς; Γιατί η αγελάδα έχει νεύρα; Γιατί οι Αρχηγοί – Αστέρες καλούν συμβούλιο και πόσα αστέρια χωράνε μέσα σε μια δαχτυλήθρα;

Όλα αυτά τα ασύνδετα στα μάτια μας στοιχεία πλέκονται με χιούμορ μεταξύ τους και ξεκινάει μια απίστευτη ιστορία Χριστουγέννων που θα φωτίσει τις καρδιές των μικρών παιδιών. Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ο Ζουκαρού ένας ταχυδρόμος που χάνει τη δουλειά του και παρέα με επτά μικρά παιδιά θα σώσει τα Χριστούγεννα! Τα αστέρια πέφτουν από τον ουρανό και χάνονται όμως ο ήρωας μας ξεκινώντας για την αποστολή του θα κάνει τα πάντα ώστε να τα βρει και να τα επιστρέψει στη θέση τους ώστε να μη κινδυνέψει να χαθεί η ομορφότερη γιορτή του χρόνου «τα Χριστούγεννα».

Μια σειρά από απίθανες περιπέτειες ξεκινά και ο Ζουκαρού έρχεται αντιμέτωπος με αδηφάγους γίγαντες, σμήνη κοράκων, μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας και τρεις ταξιδευτές πάνω σε καμήλες. Έχει όμως οδηγό του τη βοήθεια της Γριάς, της αγελάδας και των παιδιών του χωριού όπου όλοι μαζί θα λύσουν το μυστήριο των αστεριών και θα σώσουν τα Χριστούγεννα!

Η ιστορία αυτή είναι τόσο όμορφα πλεγμένη με τη φαντασία και το χιούμορ που διψάς να τη διαβάσεις όλη με μιας. Επίσης κρύβει διάφορα μηνύματα αλλά και θέματα μυθολογίας, σύμβολα επιστήμης και περνάει μηνύματα στα παιδιά όπως η έννοια του παιχνιδιού αλλά και ότι τα μεγάλα πράγματα γίνονται όταν τα κάνουμε όλοι μαζί. Ένα παραμύθι που μπορεί να διαβαστεί όλες τις εποχές και αφορά παιδιά ηλικιών από 8 έως 13 ετών. Ακόμη και εμείς που είμαστε μικρότεροι το χαρήκαμε με τον δικό μας τρόπο!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η συγγραφέας Τζίνα Καρδιόλακα γεννημένη και μεγαλωμένη στη Χαλκίδα είναι μουσικός, συνθέτης, στιχουργός, ασχολείται με τη μετάφραση και τη διδασκαλία των Αγγλικών. Με σπουδές στη Λογοτεχνία και ειδίκευση στη Σκανδιναβική Μυθολογία έχει συμμετάσχει σε πολλές παιδικές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις!

Το Χριστουγεννιάτικο μυθιστόρημα της «Αστέρια στη Δαχτυλήθρα» με δική της εικονογράφηση κυκλοφορεί φέτος από τις εκδόσεις Οσελότος και θα το βρείτε στα παρακάτω βιβλιοπωλεία:

Ένα ξεχωριστό βιβλίο που θα πασπαλίσει με μαγεία τα φετινά Χριστούγεννα, γιατί όλα τα παιδιά πρέπει να βρουν τα δικά τους αστέρια που θα φωτίσουν τον δικό τους ουρανό!

Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους!

Funky Mama

 

 

You may also like

EnglishGreek