ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟΙ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΙΚΡΟ ΜΠΙΖΕΛΙ»

Πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά το γνωρίζετε;

Αν όχι, τότε πρέπει να γνωρίσετε το κατάστημα «Μικρό Μπιζελι» της γλυκιάς Έρρικας η οποία είναι παιδαγωγός προσχολικής αγωγής. Στο Μικρό Μπιζέλι έχω ανακαλύψει μικρούς αισθητηριακούς και όχι μόνο θησαυρούς, γιατί ψάχνω κάθε τι ξεχωριστό για τα παιδιά μου προκειμένου να έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά υλικά μέσω του παιχνιδιού. Εκεί λοιπόν βρήκα πολλές κατηγορίες δημιουργικού παιχνιδιού όπως sensory & messy play, ιδέες συμβολικού παιχνιδιού αλλά και μεγάλη ποικιλία Μοντεσσοριανού υλικού.

Λόγω του ότι είμαστε στο φάσμα και συγκεκριμένα έχουμε αισθητηριακές και απτικές δυσκολίες, οπότε προτιμώ πάντα να επιλέγω αισθητηριακά open ended παιχνίδια για τα παιδιά. Έτσι αναζητώντας ξεχωριστά θέματα στο διαδίκτυο ανακάλυψα το κατάστημα της Έρρικας και εκεί βρήκα αυτό που έψαχνα. Πολλές επιλογές από sensory boxes με αισθητηριακούς μικρόκοσμους eco friendly, χωρίς τοξικά υλικά όπως για παράδειγμα το χρωματιστό ρύζι αλλά και οι κρύσταλλοι από ροζ αλάτι! Επίσης πολύχρωμα διάφορα στοιχεία με υφές όπως ύφασμα ή ξύλο, αλλά και στοιχεία που παράγουν ήχο όπως είναι τα μεταλλικά κουδουνάκια σε σχήμα κολοκύθας. Η Έρρικα στέλνει δωρεάν e-mail με αρχεία pdf με πολλές ιδέες παιχνιδιού αλλά και εκτυπώσιμο υλικό. Κάθε μικρόκοσμος έχει αντίστοιχα το αυτοκόλλητο το οποίο μπορούμε να σαρώσουμε με το κινητό μας και να μας παραπέμψει στο αντίστοιχο αρχείο με τις οδηγίες ώστε να διαβάσουμε λεπτομέρειες για το συνδυασμό των υλικών για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και θέμα.

Εγώ επέλεξα τους μικρόκοσμους Halloween καθώς ο μεγάλος μου γιος (σχεδόν 7) αγαπά ότι έχει σχέση με αράχνες, ζόμπι, κολοκύθες και μάγους αλλά και το μικρόκοσμο Μονόκεροι για τη μικρή μου (σχεδόν 3 ετών) γιατί λατρεύει το ροζ χρώμα, το ουράνιο τόξο και τους μονόκερους!

Με τον γιο μου φτιάξαμε μαγικά φίλτρα με τον συνδυασμό εξουδετέρωσης – σόδα, σαπούνι, χρώμα ζαχαροπλαστικής & ξύδι, ενώ παράλληλα παίξαμε με το χρωματιστό ρύζι εξερευνώντας τα διάφορα είδη στοιχείων όπως οι αράχνες, τα πομ πομ, τα κουδουνάκια, τα χρωματιστά πούπουλα και φτιάξαμε μάσκες για το Halloween από αφρώδη αυτοκόλλητα.

Αντίστοιχα με τη μικρή μου παίξαμε σχεδόν δύο ώρες με τους κρυστάλλους από ροζ αλάτι, την ξύλινη πριγκίπισσα και το μονόκερο της, τα χρωματιστά slime με χρυσόσκονη, χρωματίσαμε τα ξύλινα στοιχεία του πακέτου μας και είδαμε την κίτρινη καρδιά να αφρίζει όταν της ρίξαμε ξύδι!

Και τα δύο μου παιδιά σε διαφορετικές ηλικίες ξετρελάθηκαν με το αισθητηριακό παιχνίδι. Σημασία δεν έχει η ηλικία του παιδιού αλλά η φαντασία τους ώστε να παίξουν δημιουργικά και να εξερευνήσουν υφές και συνδυασμούς υλικών σε ένα παιχνίδι δίχως τέλος! Αν θέλετε να κάνετε δώρο γενεθλίων ή γιορτής σε κάποιο παιδάκι είναι η τέλεια ιδέα γιατί σίγουρα δεν θα έχει κάτι παρόμοιο. Το κατάστημα «Μικρό Μπιζέλι» έχει τόσα θέματα να διαλέξουμε που πραγματικά αξίζει να τα αγοράσουμε όλα! Τα υλικά έρχονται σε συσκευασίες με ζιπ ώστε να μπορούμε να ξαναμαζέψουμε όμορφα και να τα αποθηκεύσουμε για άλλη μέρα. Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε ως συσκευασία το δικό τους πλαστικό κουτί αποθήκευσης ώστε να τα έχουμε όλα τακτοποιημένα και συμμαζεμένα για την επόμενη φορά!

Εμείς σίγουρα θα προμηθευτούμε τους αισθητηριακούς μικρόκοσμους με θέμα «Ζούγκλα» και «Έντομα»!

 Εσείς;

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek