TO ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ & ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα διαμαντάκι που ανακάλυψα πρόσφατα! Πρόκειται για το συνδρομητικό κουτί the Little Crafty Box.

 Τι είναι αυτό;

Είναι ένα συνδρομητικό κουτί για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών το οποίο περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια και δραστηριότητες εμπνευσμένα από την εκπαίδευση Μοντεσσόρι και το Σχολείο της Φύσης. Βασικός στόχος είναι να συνδεθεί το παιδί με τη φύση, να αναπτύξει τις κινητικές και γνωστικές δεξιότητες του, καθώς επίσης και τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Μέσα από τις δραστηριότητες του the Little Crafty Box βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις και ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι και ενεργή σύνδεση με τα παιδιά μας ενώ ταυτόχρονα τους διδάσκουμε τις έννοιες της βιωσιμότητας και του σεβασμού προς το περιβάλλον με διασκεδαστικό τρόπο.

Κάθε κουτί περιλαμβάνει όλα όσα χρειαζόμαστε για 12 εποχιακές δραστηριότητες χειροτεχνίας με υλικά της φύσης και της κηπουρικής, μια δραστηριότητα επανάχρησης, καθώς και νέα της φύσης ώστε να παρατηρήσουμε μαζί τις αλλαγές της κάθε εποχής. Κάθε κουτί είναι και μια αφορμή να μάθουν τα παιδιά περισσότερα  για τα φυτά, τα ζώα, τα έντομα, τα πουλιά και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον. Κυκλοφορεί στην αρχή κάθε εποχής (χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο) και περιλαμβάνει όλα όσα χρειαζόμαστε ώστε να παίξουμε, να μάθουμε και να δημιουργήσουμε παρέα! Παράλληλα κυκλοφορούν και 4 θεματικά κουτιά τα οποία περιέχουν το κάθε ένα κάποιες από τις δραστηριότητες των συνδρομητικών κουτιών και τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε μεμονωμένα. 

Όλες οι δραστηριότητες έχουν δημιουργηθεί από μια ομάδα ειδικών σε θέματα περιβαλλοντικής και βιωματικής εκπαίδευσης, με επιρροές από την εκπαίδευση Μοντεσσόρι, το Σχολείο του Δάσους και την εκπαίδευση Steiner. Η Χριστίνα Κωνσταντινίδου, η οποία εργάζεται ως σύμβουλος περιβάλλοντος & αειφορίας, μαζί με την Κωνσταντίνα Περιστεριανού η οποία ασχολείται χρόνια με τη βιωματική εκπαίδευση σε παιδιά, και την Κωνσταντίνα Καλογρίδη – περήφανη designer, η οποία σχεδιάζει το υλικό που συνοδεύει κάθε κουτί, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το the Little crafty box για να προωθήσουν τη σύνδεση των παιδιών με τη φύση και για να βοηθήσουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να βρουν το δικό τους πάθος, να ασχοληθούν ενεργά με τα παιδιά τους και να θυμηθούν τη χαρά της ανακάλυψης μέσα από το παιχνίδι.

Όλη αυτή η αγάπη λοιπόν κλείστηκε σε κάθε ξεχωριστό κουτί που αποτελεί ένα μικρό θησαυρό γνώσης και εξέλιξης για κάθε παιδί. Για εμένα ως μαμά ενός παιδιού στο φάσμα που αντιμετωπίζει αισθητηριακές και άλλες δυσκολίες είναι η ιδανική απασχόλησή μας στο σπίτι τις ημέρες του καλοκαιριού που το σχολείο έχει τελειώσει. Δεν βαριόμαστε ποτέ γιατί παρέα με την μικρή μας αδερφούλα συγκεντρωνόμαστε και παίζουμε ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε εξερευνώντας τα υλικά της φύσης. Θεωρώ πως αποτελεί το ιδανικό δώρο για κάθε παιδί για να το χαρίσετε σε γιορτές και γενέθλια, καθώς είναι κάτι διαφορετικό και πολύ ξεχωριστό. Τέλος αν ετοιμάζετε το δικό σας πάρτι γενεθλίων ή τη βάφτιση του μωρού σας είναι τέλεια ιδέα για δωράκια στους μικρούς καλεσμένους! 

Εμείς φτιάξαμε παρεούλα για τη γιορτή του πατέρα το κάδρο από βότσαλα, ζωγραφίσαμε πετρούλες για να παίζουμε τρίλιζα, φυτέψαμε σπόρους από καλέντουλα, κατιφέ, μεσημεράκι και βασιλικό, ζωγραφίσαμε με χρώματα το χαρτί αφού κολλήσαμε διάφορα φύλλα και το αφήσαμε στον ήλιο για να παρατηρήσουμε τις αλλαγές που θα γίνουν, φτιάξαμε την πιο μαλακή χειροποίητη χρωματιστή πλαστελίνη και ανυπομονούμε να πάμε στη θάλασσα να μαζέψουμε κοχύλια για να φτιάξουμε τα δικά μας κεράκια!

Τέλος σε πρώτη ευκαιρία θα φτιάξουμε τα δικά μας καραβάκια με ξυλάκια και το δικό μας μίνι οικοσύστημα. Όλα αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνονται ως δραστηριότητες σε κάθε κουτί για την εποχή του καλοκαιριού.

Κυκλοφορούν επίσης τα εξής θεματικά κουτιά τα οποία περιλαμβάνουν υλικά από όλες τις εποχές:

  1. Nature crafts
  2. Adventure
  3. Gardening
  4. Education

 

Στο συνδρομητικό κουτί SEASONAL Little crafty box – Summer Edition περιλαμβάνονται τα παραπάνω για να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα. Δεν είναι φανταστικό δώρο για τα παιδιά;

Σας συστήνω ανεπιφύλακτα φέτος να χαρίσετε ένα ξεχωριστό δώρο στα αγαπημένα σας παιδάκια και να εξερευνήσετε παρέα αυτό το καλοκαίρι!

Αν θέλετε και εσείς να βρείτε τα συνδρομητικά κουτιά “the little crafty box” τότε εξερευνήστε τη σελίδα τους εδώ, το Instagram εδώ ή το Facebook εδώ.

Καλό δημιουργικό και γεμάτο little crafty Καλοκαίρι!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek