5 + 1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

by Funky Mama

#Μένουμεσπίτι!

Αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα με τον κορωνοϊό είναι πρωτόγνωρο για όλους μας. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας ναι, κερδίσαμε τον χρόνο που χάσαμε με τους αγαπημένους μας είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων, όμως όπως και να έχει αυτή ήταν η ευκαιρία μας για να αφιερώσουμε τον εαυτό μας στα παιδιά μας και γενικά στην οικογένειά μας! Έτσι λοιπόν αφού παίξαμε ότι παιχνίδι είχαμε και δεν είχαμε, τότε αποφασίσαμε να φτιάξουμε μερικές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά ώστε να  περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες μας στο σπίτι.

Έτσι λοιπόν σας προτείνω να τις φτιάξετε και εσείς και να διασκεδάσετε παρέα με τα μικράκια σας!

  • Δραστηριότητα Νο 1 – Ο κύριος «πρόσωπο»

Το αγαπημένο γνωστό ξύλινο παιχνίδι παζλ πρόσωπο σε εκδοχή από χαρτόνι μας κράτησε απασχολημένους για πολλές ημέρες! Το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν μια παλιά χαρτόκουτα, στικάκια ξύλινα, κόλλα και χρωματιστό χαρτόνι για τις λεπτομέρειες. Ο κύριος «πρόσωπο» μας κρατάει παρέα σχεδόν καθημερινά!

  • Δραστηριότητα Νο 2 – Πλένουμε τα δόντια του κροκόδειλου

Μια ωραία Montessori δραστηριότητα όπου το παιδί μαθαίνει να εξασκεί τη λεπτή κινητικότητα πλένοντας τα δοντάκια του κροκόδειλου. Τα υλικά του είναι πολύ απλά, λίγο χαρτόνι για τον κροκόδειλο, φασόλια για τα δοντάκια του, κόλλα και πλενόμενους μαρκαδόρους ώστε να τα χρωματίζει όπως του αρέσει. Φυσικά μια παλιά οδοντόβουρτσα που δεν χρησιμοποιεί πια για την εξάσκηση στο πλύσιμο!

  • Δραστηριότητα Νο 3 – Κόβουμε νυχάκια

Μιας και τώρα χρησιμοποιούμε πολύ τα γάντια όπου και αν πηγαίνουμε για προστασία, πήραμε ένα ζευγάρι και ετοιμάσαμε χεράκια με νυχάκια ώστε να εξασκηθούμε στο κόψιμο τους. Τα φουσκώσαμε και τους κολλήσαμε νυχάκια! Εύκολο και γρήγορο ώστε να εξασκηθούν τα παιδάκια στο κόψιμο με το ψαλίδι βελτιώνοντας τις δεξιότητες τους.

  • Δραστηριότητα Νο 4 – Μαθαίνουμε να μετράμε

Μαθαίνουμε να μετράμε με μια εύκολη δραστηριότητα, το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν μια χαρτόκουτα, μαρκαδόρους, playdoh και λίγο καλαμπόκι pop corn. Ζωγραφίσαμε τα καλαμπόκια και κολλήσαμε το playdoh. Ανάλογα τον αριθμό βάζαμε τα αντίστοιχα σποράκια στο καλαμπόκι μας!

  • Δραστηριότητα Νο 5- Διασκεδάζουμε με την αρκούδα που τρώει μπάλες

Μια πανεύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα που μας απασχόλησε ώρες ήταν η αρκούδα που τρώει μπάλες. Το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν το καπάκι από ένα κουτί χάρτινο όπου εκεί ζωγραφίσαμε την αρκούδα και κόψαμε το στόμα της σε μέγεθος μπάλας. Πήραμε μικρότερα μπαλάκια και ο μικρός προσπάθησε να ρίξει τις μπάλες στο στόμα της αρκούδας. Πόσο γελάσαμε με αυτό το παιχνίδι!

  • Δραστηριότητα Νο 6 – Μικροσκόπιο

Όλες αυτές τις ημέρες ο μικρός αναρωτιόταν γιατί δεν πάμε βόλτα όπως παλιά. Επειδή είναι μόνο 3 ετών πως να του εξηγήσω για τον κορωνοϊό; Έτσι αποφάσισα να του φτιάξω ένα μικροσκόπιο από το μπουκάλι του απορρυπαντικού που τελείωσε ώστε να μάθουμε τι είναι τα μικρόβια και οι ιοί. Έτσι το μόνο που χρειαστήκαμε για τη συγκεκριμένη κατασκευή ήταν το μπουκάλι από απορρυπαντικό, ένα κοπίδι, το ρολό κουζίνας που περίσσεψε και λίγο χαρτόνι χρωματιστό για τα μικροβιάκια μας. Έτσι κάτσαμε και μάθαμε ότι τα μικρόβια και οι ιοί δε φαίνονται στα μάτια μας αλλά στο μικροσκόπιο μας. Επίσης μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα χεράκια μας για να μην αρρωστήσουμε. Και τώρα ο μικρός μου τα γνωρίζει όλα!

Αξίζει να φτιάξετε τις παραπάνω κατασκευές στα παιδάκια σας θα διασκεδάσετε πολύ!

Σας φιλώ

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek