ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

by Funky Mama

Τα δεδομένα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού αλλάζουν την καθημερινότητά μας, έτσι σήμερα ακυρώθηκαν οι παρελάσεις και όλες οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου με αποτέλεσμα τη σημερινή ημέρα ως περήφανοι Έλληνες να τη γιορτάσουμε στα σπίτια μας. Πως όμως θα μάθουμε στα μικρά μας την αξία και τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης ημέρας με το ιστορικό “ΟΧΙ” του Μεταξά το 1940? Ειδικά τα πολύ μικρά παιδάκια τα οποία δεν είναι ακόμη σε θέση να καταλάβουν την ιστορία της πατρίδας μας και τους αγώνες των Ελλήνων ενάντια στους κατακτητές, χρειάζονται τη βοήθεια μας  ώστε μέσα από διάφορα παιχνίδια και κατασκευές να μάθουν. 

Εμείς σήμερα λοιπόν ξυπνήσαμε και κρεμάσαμε τη σημαία μας στο μπαλκόνι όπως κάνουμε κάθε χρόνο , η πρώτη ερώτηση του μικρού μας ήταν: μαμά γιατί βάζουμε τη σημαία στο μπαλκόνι? Η εξήγηση φυσικά έγινε με απλά λόγια  ώστε να μπορέσει να καταλάβει ότι κάποτε πολλοί Έλληνες πολέμησαν και είπαν το ιστορικό “ΟΧΙ” για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η επόμενη ερώτηση ήταν: μαμά μπορούμε να φτιάξουμε και εμείς μια σημαία?

Και έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε πολλές μικρές σημαίες, τις σημαίες της καρδιάς μας και να τις κολλήσουμε στον κορμό ενός δέντρου που ζωγραφίσαμε, ώστε μέσα από εκεί να ανθίζει η ελευθερία μας, η ελευθερία της Ελλάδας μας.

Τα υλικά που χρειαστήκαμε ήταν ένα λευκό χαρτί, χρώματα νερού για να ζωγραφίσουμε τον κορμό του δέντρου και μπλε μαρκαδόρο για να σχεδιάσουμε τις καρδίες σημαία. Αφού τις σχεδιάσαμε και τις κόψαμε με το ψαλίδι, ο μικρός μας τις βουτούσε στην κόλλα και τις τοποθετούσε στα κλαδιά του δέντρου του όπως του άρεσε.

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο όμορφο και συγκινητικό και ο μικρός μας πολύ υπερήφανος για το δέντρο της Ελλάδας του!

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek