ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

by Funky Mama

Ο καιρός του τοκετού μου έφτασε και έπρεπε να έχω ήδη ετοιμάσει τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Όμως καθυστέρησα αρκετά αυτή τη φορά, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ δε λένε; Μετά από συζητήσεις με άλλες εγκυούλες θα ήθελα να σας πω ότι στο πρώτο μου παιδί πήρα μια πολύ μεγάλη βαλίτσα μη ξέροντας τι με περιμένει. Στη 2η εγκυμοσύνη τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και πλέον ξέρεις ακριβώς τι θα χρειαστείς. Επειδή θα γεννήσω σε ιδιωτικό μαιευτήριο μου παρέχουν τα πάντα για το μωρό και τη φροντίδα του οπότε δεν θα χρειαστεί να πάρω μαζί μου πάνες, είδη περιποίησης κτλ. Επίσης παρέχουν και στη μητέρα είδη μπάνιου όπως πετσέτες, παντόφλες, επιθέματα και σερβιέτες που χρειάζονται μετά τον τοκετό.

Έτσι με βάσει όλα αυτά η βαλίτσα που ετοίμασα περιλάμβανε λίγα και καλά!

Σας περιγράφω τη λίστα μου ώστε να σας βοηθήσω να ετοιμάσετε και εσείς τη δική σας. Αρχικά ετοίμασα τα χαρτιά που απαιτούνται (ανάλογα το μαιευτήριο), συνήθως χρειάζεται η ληξιαρχική πράξη γάμου, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα ΑΜΚΑ, οι ταυτότητες των γονέων και τα βιβλιάρια υγείας.

Στη συνέχεια για τη βαλίτσα μου πήρα:

Για το μωρό:

  1. Ρούχα εξόδου
  2. Μουσελίνες αγκαλιάς (2-3)
  3. Στρωματάκι νεογέννητου Mionido (ώστε να το έχω στην αγκαλιά μου με ασφάλεια)
  4. Πανάκια εμετού
  5. Μαξιλάρι θηλασμού
  6. Καθισματάκι αυτοκινήτου «αυγό» για την έξοδο μας από το μαιευτήριο με ασφάλεια
  7. Κουβερτούλα για την έξοδο

Για τη μαμά :

  1. 2 Σετ νυχτικό & ρόμπα (έχει αρκετή ζέστη μέσα στο μαιευτήριο)
  2. Εσώρουχα & 2 σουτιέν θηλασμού
  3. Επιθέματα στήθους (δίνουν και εκεί)
  4. Παντόφλες μιας χρήσης ώστε να τις πετάξω στη συνέχεια (δίνουν και εκεί)
  5. Σαγιονάρες για το ντους (ώστε να μη πατάω κάτω με γυμνά πόδια)
  6. Νεσεσέρ (με καλλυντικά, ξυραφάκι, οδοντόκρεμα-οδοντόβουρτσα, προστατευτικό κάθισμα τουαλέτας μιας χρήσης, αντισηπτικά μαντηλάκια, μάσκες)
  7. Προϊόντα περιποίησης Esselia : Κρέμα ραγάδων αν πληγωθούν οι θηλές μου και για ενυδάτωση των χειλιών μου, Σαμπουάν baby, Βaby oil για αποσυμφόρηση του στήθους που πετρώνει αλλά και για τυχόν ξηροδερμία του μωρού, Ορό ματιών για μαύρους κύκλους, Ορό προσώπου με αλόη για ενυδάτωση μετά τον τοκετό.
  8. Πιστολάκι μαλλιών & βούρτσα
  9. Γυαλιά μυωπίας & αμπούλες υγρού φακών (Αν φοράτε)
  10. Ρούχα εξόδου
  11. Κιτ δωρεάς ή φύλαξης του ομφαλοπλακουντιακού αίματος του παιδιού της Δημόσιας Τράπεζας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Για εμένα το σημαντικότερο μέσα στη βαλίτσα μου είναι το κιτ για τη συλλογή των μεσεγχυματικών κυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, ώστε να τα φυλάξουμε για την οικογένεια μας. Στο πρώτο μας παιδί δωρίσαμε το ομφαλοπλακουντιακό αίμα στη Δημόσια Τράπεζα ώστε αν το δείγμα είναι συμβατό με κάποιον στον κόσμο να σώσουμε μια ζωή! Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε και εσείς να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα τους εδώ.

Δεν κοστίζει κάτι να δωρίσουμε τον πλακούντα μας αντί να πεταχτεί! Μπορεί με την κίνηση μας να σωθεί μια ζωή!

*Όσες εγκυούλες γεννήσετε σε δημόσιο μαιευτήριο θα πρέπει να προσαρμόσετε τη βαλίτσα σας γιατί εκεί θα χρειαστείτε τα πάντα για την περιποίηση του μωρού αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής για εσάς!

Θα ευχηθώ σε όλες τις εγκυούλες με το καλό να φέρετε στον κόσμο τα μωράκια σας!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek