ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

by Funky Mama

Γεια σας αγαπημένοι μου! Τις τελευταίες ημέρες με απασχολούν πολύ τα διάφορα αισθητηριακά παιχνίδια για τον μικρό μου.  Πολλές Ελληνίδες bloggers μας προτείνουν διάφορες ιδέες ώστε να φτιάξουμε μόνες μας αισθητηριακά παιχνίδια για τα παιδιά μας. Τι εννοούμε όμως με τον όρο αισθητηριακό παιχνίδι; Είναι τα παιχνίδια που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις του παιδιού μας όπως η ακοή, η όραση, η αφή , η όσφρηση και η γεύση. Οποιοδήποτε παιχνίδι όπου το παιδί εξασκεί τις αισθήσεις του αποτελεί ένα όμορφο εργαλείο για την εξέλιξη του εγκεφάλου του και των δεξιοτήτων του. Λόγω του ότι δεν είμαι και πολύ καλή στις κατασκευές DIY, ανακάλυψα μια εταιρία από τη Βρετανία όπου παρέχει ένα είδος αισθητηριακού παιχνιδιού με διάφορες υφές και χρώματα. Η zimplikids  χρησιμοποιεί υλικά βιοδιασπώμενα και μη τοξικά. Στην ιστοσελίδα τους έχουν όλες τις πιστοποιήσεις για τα τεστ βιο-διάσπασης των υλικών τους, μπορείτε να τα δείτε εδώ   ZimpliKids .

Οι συσκευασίες τους περιέχουν χρωματιστή σκόνη πολυμερούς (βιοδιασπώμενο), την οποία πασπαλίζεις σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια διογκώνεται δημιουργώντας ένα είδος ζελέ. Υπάρχουν διάφορα είδη υφής και χρώματα για να επιλέξεις, είτε με πολλά μικρά μεμονωμένα σφαιρίδια είτε εκείνα που δημιουργούν το ρευστό ζελέ. Ανάλογα πόσο πυκνό θέλεις να γίνει το μείγμα σου προσθέτεις νερό ή έξτρα σκόνη. Στην ουσία το συγκεκριμένο άλας πολυμερούς είναι υδρόφιλο με αποτέλεσμα όταν έρθει σε επαφή με το νερό να δημιουργηθούν οι δεσμοί διασύνδεσης οι οποίοι συνθέτουν την μορφή του ζελέ. Τα συγκεκριμένα υλικά περιέχουν απλό βρώσιμο χρώμα και φυσικά αρώματα φρούτων όπως η φράουλα. Είναι ακίνδυνα, μη τοξικά και  ξεπλένονται με χλιαρό νερό.

Ο μικρός μου ξετρελάθηκε με τις υφές, δημιουργήσαμε ένα παιχνίδι περιπέτειας χρησιμοποιώντας πλαστικά ζωάκια τα οποία βύθιζε μέσα σε δύο μπολ από διαφορετικά είδη ζελέ. Το χάρηκε τόσο πολύ που κάθε μέρα μου ζητάει να φτιάξουμε νέο ζελέ σε διαφορετικά χρώματα. Χρησιμοποιεί πλαστικά κουτάλια ώστε να το ανακατεύει καθώς και τα χεράκια του προσπαθώντας να κρατήσει όση περισσότερη ώρα γίνεται το ζελέ. Περάσαμε πολλά δημιουργικά απογεύματα μαζί χρησιμοποιώντας την φαντασία και τις αισθήσεις.

 

Τα συγκεκριμένα ζελεδάκια είναι ότι καλύτερο και απλό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ένα δημιουργικό και αισθητηριακό παιχνίδι με το παιδί! Για αυτό το λόγο θέλω χαρίσω σε δύο νικητές από 1 σετ ζελεδάκια για αισθητηριακό παιχνίδι γεμάτο φαντασία! Μπορείτε να συμμετέχετε στο προφίλ μου στο Facebook  FunkyMama ή και στο Instagram Funkymama.gr , ο διαγωνισμός θα λήξει 20/07/19!

Καλή επιτυχία!

Funky Mama   

You may also like

EnglishGreek