ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

by Funky Mama

Η βάπτιση του παιδιού μας αποτελεί για όλες τις μανούλες μια αγχωτική διαδικασία προκειμένου να μπορέσουμε να την ετοιμάσουμε όπως την ονειρευτήκαμε. Όλες μας θέλουμε να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτήν την ημέρα ώστε να μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους μας. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε περιορισμένο προϋπολογισμό και δεν έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε ένα ζαχαροπλαστείο ή ένα catering ώστε να μας ετοιμάσει τα κεράσματα της βάπτισης;

Εδώ αγαπημένες μου πρέπει να αναλάβουμε δράση και να οργανωθούμε ώστε να φτιάξουμε μόνες μας το γλυκό για τους καλεσμένους μας. Όλες έχουμε δει και έχουμε θαυμάσει τα τέλεια μπισκοτάκια με ζαχαρόπαστα σε διάφορα σχέδια τα οποία κοστίζουν ακριβά όταν τα ζητήσουμε σε ένα ζαχαροπλαστείο. Σας έχω λοιπόν την πιο οικονομική λύση! Μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι μας και χωρίς πολλά έξοδα! Και NAI, θα είναι πεντανόστιμα!

Έχοντας λοιπόν περιορισμένο budget και έχοντας την πιο τέλεια συνταγή για μπισκότα (της μανούλας μου φυσικά), έφτιαξα 200 μπισκότα για την βάπτιση του γιού μου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουπατ στο σχέδιο που προτιμάτε, σακουλάκια συσκευασίας για μπισκότα και την αντίστοιχη κορδελίτσα στην απόχρωση που σας αρέσει. Όλα τα υλικά συσκευασίας μπορείτε να τα προμηθευτείτε πολύ οικονομικά από καταστήματα που πουλάνε σακούλες ή είδη βάπτισης τα οποία έχουν πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη την ζαχαρόπαστα στην απόχρωση που προτιμάτε και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας πλάστης για να την ανοίξετε.

Η όλη διαδικασία διήρκησε οκτώ ώρες συνολικά, αλλά είχα και την βοήθεια του αντρούλη μου για την συσκευασία των μπισκότων.  Χρησιμοποίησα σπάγκο για το δέσιμο των μπισκότων μου και κουπατ μουστάκι μιας και είχα θέμα “μικρός κύριος”  . Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον κόπο μας, αφού όλοι οι καλεσμένοι μας λατρέψανε τα μπισκοτάκια μας και αναρωτιόντουσαν από πιο ζαχαροπλαστείο τα πήραμε!

Υλικά για τα μπισκότα

  • 400γρ. Φυτίνη
  • 500γρ. Ζάχαρη
  • 1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. Χυμό πορτοκάλι & ξύσμα
  • 5 Αυγά
  • 3 Βανίλιες
  • 1 Φακελάκι μπέικιν
  • 1 κ.γ. Σόδα
  • 1 κιλό Ζαχαρόπαστα έτοιμη σε χρώμα της επιλογής μας
  • Άχνη ζάχαρη για την συναρμολόγηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε την ζάχαρη με την φυτίνη και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Ετοιμάζουμε τον χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα και μέσα στο ποτήρι ρίχνουμε το 1 κ.γ. σόδα (προσοχή αφρίζει πολύ) και το ενσωματώνουμε στην ζύμη μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες και το μπέικιν. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ώστε να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που πλάθεται. Αν την θέλετε πιο σφιχτή μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι. Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε το κουπατ που μας αρέσει και αφού ανοίξουμε την ζύμη σε πάχος 2 εκ. περίπου, κόβουμε τα μπισκότα μας. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψάκι μας για να μην κολλήσουνε και ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή αν έχετε δυνατό φούρνο να τα ελέγχετε μήπως θέλουν λιγότερο χρόνο.

Τέλος ανοίγετε την ζαχαρόπαστα με τον πλάστη (χρησιμοποίησα σιλικόνης από το γνωστό κατάστημα παιχνιδιών) και με το κουπάτ που φτιάξατε τα μπισκότα κόβετε το σχέδιο του μπισκότου. Σε ένα ποτηράκι του καφέ βάλτε λίγη άχνη και νερό ώστε να γίνει κόλλα και αφού βρέχετε ελαφρά το πινελάκι με το μίγμα περνάτε το μπισκότο σας και κολλάτε έτσι την ζαχαρόπαστα. Και voila! Έτοιμα τα μπισκοτάκια σας! Το μόνο που μένει είναι να τα συσκευάσετε αμέσως ώστε να διατηρηθούν φρέσκα. Κρατάνε πολύ καλά έως και δύο εβδομάδες σε σκιερό μέρος.

Αξίζει ο κόπος και η προσπάθεια γιατί αρχικά είναι νόστιμα, τα φτιάξατε μόνη σας και είναι για το μικρό σας αγγελούδι.

Φτιάξτε τα και σε πάρτι γενεθλίων και γιορτών και όλοι θα ξετρελαθούν!

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

Φιλιά Funky Mama

You may also like

EnglishGreek