ΑΠΙΘΑΝΑ θΡΕΠΤΙΚΑ SOFT COOKIES

by Funky Mama

ΑΠΟ ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Γεια σας αγαπημένοι μου αν και έχω πολύ καιρό να σας γράψω, επανέρχομαι δυναμικά. Έχοντας ένα αρκετά δύσκολο παιδί στο θέμα φαγητού και ψάχνοντας απεγνωσμένα λύσεις ώστε να μπορέσω να του δώσω όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, έπεσα επάνω στο blog της Ιωάννας Μανδηλάρη “Threpsis Nutrion” . Παρακολουθώντας την αρχικά από τον λογαριασμό της στο Instagram Threpsisnutrition , με δελέασε να διαβάσω τις υπέροχες συνταγές  της. Η Ιωάννα είναι μητέρα ενός κοριτσιού, είναι διαιτολόγος με μετεκπαίδευση στην Ολιστική Διατροφή. Σκέφτηκα λοιπόν να προσπαθήσω και εγώ να φτιάξω τις συνταγές της, ώστε να προσφέρω στον μικρό μου τροφές όπως τα όσπρια με τρόπο που δεν θα αρνηθεί.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησα με τα υπερτέλεια soft cookies της Ιωάννας που έχουν βάση την ζύμη από ρεβίθι! Ναι μην σας ακούγεται περίεργο, δίνει την τέλεια υφή στα συγκεκριμένα μπισκότα και έτσι το παιδί τρώει όσπρια «αλλιώς». Η πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία συνταγή είναι πολύ απλή και θα την βρείτε αναλυτικά στο blog της Ιωάννας εδώ:   Μαλακά μπισκότα πρωτεΐνης με φυστικοβούτυρο

Τα μπισκότα θα τα έχετε έτοιμα μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που θα συγκεντρώσετε τα υλικά.

Συστατικά: Γάλα φυτικό ή κανονικό, Ρεβίθια βρασμένα, Μέλι, Φυστικοβούτυρο  (ανάλατο), Βρώμη, λίγο μπέικιν και σταγόνες σοκολάτας! Τόσο απλά!

Τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας,  που μπαίνουν τελευταίες στο μίγμα. Η ζύμη βγαίνει κολλώδης  και με ένα κουτάλι απλώνετε τα μπισκοτάκια σας σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε στους 170ο C για 15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και να σφίξουν. Εγώ τα φύλαξα σε βάζο για μπισκότα στο ψυγείο.

Τα μπισκότα μυρίζουν φυστικοβούτυρο και σοκολάτα! Τόσο υπέροχος συνδυασμός! Ο μικρός όχι απλά τα έφαγε, αλλά ζητάει κάθε μέρα τουλάχιστον δύο από τα μπισκότα της μαμάς! Τα συγκεκριμένα μπισκότα έχουν τις πρωτεϊνες , φυτικές ίνες και καλά λιπαρά που είναι απαραίτητες σε ένα ολιγόφαγο παιδί όπως το δικό μου.

Ευχαριστώ την Ιωάννα με την υπέροχη μοναδική συνταγή της, που κατάφερε να με βοηθήσει να εισάγω  τα όσπρια με έναν διαφορετικό τρόπο στη διατροφή του παιδιού μου.

Σίγουρα θα δοκιμάσω όλες τις προτάσεις της! Εσείς;

Τα φιλιά μου Funky Mama

You may also like

EnglishGreek