ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ADVENT CALENDAR

by Funky Mama

Ο Δεκέμβρης έφτασε και η αντίστροφη μέτρηση για την ωραιότερη γιορτή του χρόνου ξεκινά!

Φέτος για πρώτη φορά αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε το δικό μας advent calendar και να μην χρησιμοποιήσουμε κάποιο έτοιμο. Ο μικρός μου τρελαίνεται για εκπλήξεις και μικροδωράκια οπότε αποφάσισα να ετοιμάσω μια εύκολη εκδοχή του ημερολόγιου αντίστροφης μέτρησης ώστε να έχει την χαρά να προσμένει τα Χριστούγεννα ανακαλύπτοντας και κάτι νέο κάθε μέρα που περνάει.

Έριξα όπως πάντα μια ματιά στο pinterest και πήρα ιδέες για αυτού του είδους τα ημερολόγια. Επέλεξα μια εκτυπώσιμη εικόνα με τους αριθμούς που μου άρεσε, την εκτύπωσα και έκοψα τους αριθμούς.

Προμηθεύτηκα χάρτινα σακουλάκια τροφίμων από ένα γειτονικό μαγαζάκι με είδη συσκευασίας σε διάφορα μεγέθη ώστε να τοποθετήσω μέσα τις μικρές εκπλήξεις για τον μικρό μου.

Μου άρεσε πολύ η ιδέα με τα δωράκια να κρέμονται από φυσικά κλαδιά δέντρου γιατί ήθελα να φέρω για λίγο την φύση στο σαλόνι μου, οπότε έκανα μερικές βόλτες σε πάρκα και βρήκα τα κλαδάκια μου τα οποία ήταν παρόμοια σε πάχος και μέγεθος. Έτσι ετοίμασα την βάση όπου θα κρεμαστούν τα σακουλάκια μου με φυσικό σπάγκο.

Πάμε στο δεύτερο και σημαντικότερο κομμάτι του ημερολογίου, δηλαδή τα δωράκια που θα κρύβει το κάθε σακουλάκι. Εδώ επιστράτευσα την φαντασία μου με βάση τι αρέσει στον γιο μου και τι τον ενθουσιάζει περισσότερο. Οπότε αγόρασα μερικά Χριστουγεννιάτικα παιδικά σοκολατάκια (με μέτρο χρησιμοποίησα 10), φιγούρες από θαλάσσια ζώα (τώρα κάνουμε αυτή την συλλογή), μικρά αυτοκινητάκια που του αρέσουν πολύ, μίνι χριστουγεννιάτικα βιβλιαράκια από αυτά της παλάμης που ανοίγουν παραθυράκια διαβάζοντας την ιστορία (από γνωστό πολυκατάστημα), μηνύματα με ευχές για να κάνει όνειρα τη νέα χρονιά.

Αφού κόλλησα τους αριθμούς σε κάθε ένα σακουλάκι με το αντίστοιχο δωράκι (τυχαία χωρισμένα), τρύπησα με διακορευτή και πέρασα τους σπάγκους ώστε να τα κρεμάσω ισόποσα στα δύο μου κλαδιά. Έδεσα και σπάγκο στην κάθε άκρη του κλαδιού και με δύο καρφάκια τα κρεμάσαμε στον τοίχο του σαλονιού μας. Τοποθετήσαμε και φωτάκια led με μπαταρία για ένα όμορφο ζεστό εφέ το βράδυ.

Ο γλυκός μου ξετρελάθηκε που ανοίγει ένα δωράκι μόλις ξυπνήσει το πρωί και ανυπομονεί για τα Χριστούγεννα.  Νομίζω από τις πιο ωραίες ιδέες για να το φτιάξετε για τα παιδιά επειδή αξίζει η χαρά και η προσμονή να ανοίγουν τα δωράκια τους και να μπαίνουν έτσι στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Του χρόνου θα το ετοιμάσω διπλό σε εκπλήξεις αφού και η μικρή μου θα έχει μεγαλώσει και θα χαίρεται και εκείνη παρέα με τον αδερφό της!

Φτιάξτε το και εσείς προλαβαίνετε είναι μόνο 4 Δεκέμβρη!

Σας φιλώ καλές γιορτές

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek