ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

by Funky Mama

The Activity Board

Ο καιρός σιγά σιγά κρυώνει για αυτό και εμείς ψάχνουμε ιδέες ώστε να φτιάξουμε κατασκευές που θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά μας στο σπίτι. Μια από τις πιο όμορφες ιδέες που έχουμε υλοποιήσει μέχρι σήμερα με την πολύτιμη βοήθεια του μπαμπά μας είναι ο πίνακας δραστηριοτήτων για την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας και όχι μόνο.

Η αγαπημένη μου φίλη και youtuber, Μέγκυ The mom diary  μας ενέπνευσε σε αυτό το project καθώς είχε φτιάξει τον δικό της πίνακα δραστηριοτήτων για τον γιο της. Έτσι είδαμε και εμείς τι μας περίσσευε στην αποθήκη μας και ετοιμάσαμε κάτι αντίστοιχο.

Είχαμε ένα παλιό λευκό ράφι το οποίο δεν θα το χρησιμοποιούσαμε πουθενά και αυτό ήταν που αποτέλεσε τη βάση μας. Εκεί κολλήσαμε τα αρχικά του μικτού μας και γράψαμε με μαρκαδόρο ότι ο πίνακας του ανήκει. Στη συνέχεια ο μπαμπάς μας βίδωσε επάνω διάφορα αντικείμενα όπως :

  1. Σύρτη
  2. Κρίκο για να κρεμάει αντικείμενα
  3. Κρεμάστρα αρκουδάκι
  4. Μάνταλο
  5. Κλειδαριά λουκέτο
  6. Πλαστικό σωλήνα για μπαλάκια
  7. Πρίζα τηλεφώνου
  8. Ηλεκτρικό διακόπτη

Στον συγκεκριμένο πίνακα ο μικρός μας εξάσκησε τις δεξιότητες του στο να ανοίγει και να κλείνει τον σύρτη και το λουκέτο, έπαιξε με τις μπάλες του και κρέμαγε αντικείμενα που του άρεσαν περισσότερο. Μπορείτε να βάλετε όποιο αντικείμενο αρέσει στο παιδί σας και του εξάπτει τη φαντασία. Είναι ιδανικός για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, θα απασχοληθούν αρκετή ώρα και θα διασκεδάσουν ταυτόχρονα!

Σας προτείνω να τον φτιάξετε είτε έχετε αγοράκι είτε κοριτσάκι!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek