ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ

by Funky Mama

Ποια από εμάς τις νέες μανούλες δεν λατρεύει τα ταξίδια και τις διακοπές; Ποια από εμάς δεν έχει πελαγώσει στην σκέψη της οργάνωσης ενός ταξιδιού με το παιδί; Για τον λόγο αυτό λοιπόν ως οργανωμένη μαμά συγκέντρωσα σε μια λίστα όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται για το ταξίδι με το παιδί. Φυσικά δεν θα αναφερθώ μόνο σε καλοκαιρινούς προορισμούς που απαιτούν μαγιό και φουσκωτά θαλάσσης, αλλά σε ένα γενικότερο πλάνο που θα προσαρμόζεται αναλόγως της ηλικίας που έχει το παιδί μας. Η καθεμία μας μπορεί να προσαρμόσει στο δικό της πρόγραμμα την λίστα αυτή και να την έχει σε ετοιμότητα για κάθε ταξίδι.

Ανάλογα τον τρόπο που θα επιλέξουμε να ταξιδέψουμε δηλαδή με αεροπλάνο, αυτοκίνητο, πλοίο, τρένο κτλ. θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την άνεση του μικρού μας. Έτσι αν επιλέξουμε να ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο φροντίζουμε για το καρεκλάκι αυτοκινήτου του παιδιού αναλόγως της ηλικίας και του βάρους του. Προσοχή φυσικά σε πολύ μικρά βρέφη όπου δεν επιτρέπεται να κάθονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο καρεκλάκι αυτοκινήτου (το λεγόμενο αυγό).

Επίσης αν ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο πρέπει να δέσουμε το μωρό επάνω μας με την έξτρα ζώνη ασφαλείας που μας παρέχει η αεροσυνοδός καθώς και να το θηλάσουμε ή να έχουμε την πιπίλα του κατά τη διάρκεια της πτήσης ώστε να μην πονέσουν τα αυτάκια του. Για τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά φροντίζουμε να τα ασφαλίσουμε σωστά στην θέση τους στο αεροσκάφος. Στα βασικά έγγραφα που απαιτούνται στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι το βιβλιάριο υγείας του παιδιού ή ληξιαρχική πράξη όπου αναγράφεται το όνομα του εάν είναι βαπτισμένο ή το διαβατήριο του εάν πρόκειται για ταξίδι στο εξωτερικό.

Επίσης αναλόγως της διάρκειας του ταξιδιού μας επιλέγουμε τις αντίστοιχες ποσότητες πραγμάτων που θα έχουμε μαζί μας.

Γενικά είναι απαραίτητο να έχουμε πάντα μαζί σε όλα τα ταξίδια το βιβλιάριο υγείας του παιδιού μας.

Η λίστα που ετοίμασα για τα ταξίδια με τον μικρό μου περιλαμβάνει τα εξής βασικά πράγματα:

 1. Βιβλιάριο Υγείας
 2. Ρούχα & Εσώρουχα
 3. Ζακετάκι ή μπουφάν (Αναλόγως της εποχής)
 4. Παπούτσια
 5. Καπέλο ή σκούφο & γάντια (Αναλόγως της εποχής)
 6. Πετσετούλα
 7. Σεντονάκι & Κουβερτάκι
 8. Σελτεδάκι
 9. Πάνες
 10. Κρέμα συγκάματος – Σαπουνάκι Φυσικό
 11. Μωρομάντηλα
 12. Σαλιάρες
 13. Πιπίλες & Φορητό αποστειρωτή πιπίλας (Αν είναι κάτω των 6 μηνών)
 14. Θερμόμετρο
 15. Παιχνιδάκια
 16. Μίνι φαρμακείο
 17. Φωτάκι νύχτας
 18. Κουνουπιέρα για το καρότσι (Αναλόγως της εποχής)
 19. Ποτηράκι για νερό (ή γάλα)
 20. Μίνι θερμός φαγητού & σκεύη φαγητού

Ανάλογα την ηλικία προσαρμόζουμε και την λίστα. Επίσης ανάλογα την εποχή και τη διάρκεια του ταξιδιού μας επιλέγουμε τον κατάλληλο ρουχισμό για το παιδί. Έχοντας μια τέτοια λίστα γραμμένη κάπου στο κινητό μας, είτε τυπωμένη και τοποθετημένη με ένα μαγνητάκι στο ψυγείο μας, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα. Χωρίς  φυσικά να μας πιάνει ο γνωστός πανικός της τελευταίας στιγμής εφόσον θα τα έχουμε ήδη έτοιμα σε λίστα!

Πιστέψτε με θα σας λύσει τα χέρια όπως έλυσε και τα δικά μου!

Φιλιά Funky Mama

You may also like

EnglishGreek