ΤΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ;

by Funky Mama

   Σημαντικό ορόσημο για όλες τις μανούλες αποτελούν τα πρώτα γενέθλια του μικρού μας! Όλες προβληματιζόμαστε για το τι θέμα να επιλέξουμε μιας και το παιδί είναι πολύ μικρό για να το επιλέξει μόνο του. Επίσης θέλουμε αυτή η μέρα να μείνει αξέχαστη, ώστε όταν θα μεγαλώσει να του δείξουμε πόσο όμορφα πέρασε όλη η οικογένεια και οι φίλοι στα πρώτα του γενέθλια. Ο πρωταγωνιστής εννοείται είναι το μικρό μας πλασματάκι αλλά και το θέμα του πάρτι που εμείς θα επιλέξουμε. Στα πρώτα γενέθλια του Γιαννάκη είχα αμέτρητες επιλογές παρακολουθώντας ιστοσελίδες στο διαδίκτυο αλλά και μέσα από συζητήσεις με πολλές μαμάδες, που ήταν στη θέση μου, κατέληξα στις εξής δύο. Επειδή είμαστε από την Βόρεια Ελλάδα αλλά ζούμε στην Αθήνα, επιλέξαμε να κάνουμε δύο πάρτι. Το ένα πάρτι το κάναμε για τους γονείς και φίλους στην Ορεστιάδα (συνέπεσε και η ημερομηνία γέννησης του μικρού) και το άλλο πάρτι έγινε στην Αθήνα μαζί με το δικό μου (συνέπεσε η ημερομηνία των γενεθλίων μου).

   Μετά από αρκετό ψάξιμο λοιπόν επέλεξα το θέμα Τσίρκο-Ελεφαντάκι της Fischer Price για το πρώτο πάρτι. Ένα ωραίο θέμα για αγόρια αλλά και κορίτσια, σε αποχρώσεις του λευκού, κόκκινου, μπλε και κίτρινου όπως αρμόζει σε ένα πολύχρωμο τσίρκο.

  

   Tο  δεύτερο θέμα αφορούσε τους φίλους του δάσους με πρωταγωνιστές την αλεπού, την αρκούδα, τον λαγό και την κουκουβάγια σε γήινες αποχρώσεις του πράσινου, καφέ και του πορτοκαλί. Επίσης πολύ ωραίο θέμα για αγόρια και κορίτσια.

  Όλα τα ετοίμασα με την πολύτιμη βοήθεια φίλων, συγγενών αλλά και του αντρούλη μου με αρκετά οικονομικές και έξυπνες λύσεις για το όλο στήσιμο. Χρησιμοποίησα έτοιμα εκτυπώσιμα δωρεάν σχέδια για την διακόσμηση του τραπεζιού όπου θα υπήρχαν οι λιχουδιές των καλεσμένων μικρών και μεγάλων. Επιστράτευσα καλαμάκια, ποτηράκια και πιατάκια πλαστικά στα χρώματα του κάθε θέματος, καθώς και σπάγκο, οδοντογλυφίδες και κόλλα ώστε να στερεώσω όσο πιο ωραία το ντεκόρ μου. Φούσκωσα και έδεσα μεταξύ τους μπαλόνια στις αποχρώσεις του θέματος γιατί τρελαίνεται ο μικρός μου να τα παίζει. Επίσης ετοίμασα μικρά δωράκια για τους μικρούς μας φίλους όπως σφουγγαράκια μπάνιου με ζωάκια, μολύβια και σημειωματάρια για τα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και χειροποίητους σελιδοδείκτες αλεπού. Φυσικά από τα πάρτι δεν έλειπε η χειροποίητη πινιάτα αλεπού με γλυκίσματα και εκπλήξεις για τα παιδιά που τόσο χαίρονται να ανακαλύπτουν τι κρύβεται μέσα (ακολουθεί επόμενο ποστ με το πώς φτιάχνουμε μια πινιάτα).

 Το φαγητό που επέλεξα για τον μπουφέ και στις δύο περιπτώσεις ήταν έυκολα finger foods όπως κομμάτια πίτας, τοστάκια, μινι κεφτεδάκια και γλυκίσματα όπως λευκά τρουφάκια καρύδας (από τα πιο αγαπημένα και εύκολα) καθώς και διάφορα ροφήματα όπως χειροποίητη λεμονάδα (συνταγή της μανούλας μου). Βασικό κομμάτι ήταν η τούρτα του μικρού με σχέδιο ζαχαρόπαστας στο θέμα του πάρτι, που στην μια περίπτωση την έφτιαξε η πεθερούλα μου ενώ στην Αθήνα μου την έφτιαξε η φίλη Ζέτα σε πολύ οικονομική τιμή και στην γεύση που ήθελα!

Και τα δύο πάρτι είχαν τρομερή επιτυχία!  Μικροί και μεγάλοι φύγανε ευχαριστημένοι και φυσικά ως αναμνηστικό πήραν όλοι μια μίνι φωτογραφία της στιγμής με τη χρήση αυτοσχέδιου photobooth και της instax mini φωτογραφικής μηχανής.

Όλη η κούραση και το ψάξιμο άξιζαν μέχρι τελικής πτώσης! Ακολουθεί επόμενο ποστ για το θέμα  των δεύτερων γενεθλίων του μικρούλη μας!

Stay tuned!

Φιλιά Funky Mama

You may also like

EnglishGreek