Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΜΕΛΛΙΟΣ

by Funky Mama

Ένα βιβλίο που έχω ξεχωρίσει και αφορά τη διαφορετικότητα είναι ο Ξεχωριστός Μέλλιος της αγαπημένης μου Έφης Φωτεινού ή αλλιώς της γνωστή σε όλους μας mom blogger Nouazeta me Fountouki kai karamela και κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Παρισιάνου .

Η ιστορία του Μέλλιου είναι φυσικά τόσο ξεχωριστή όσο και εκείνος, είναι ένας γλυκός ιππόκαμπος με δύο μικρά πτερύγια αντί ενός μεγάλου.  Έτσι κολυμπάει πιο αργά από τους άλλους ιππόκαμπους και μένει πίσω με αποτέλεσμα να νιώθει μειονεκτικά. Όμως αυτό τον βοήθησε να γνωρίσει την Ιόλη μια όμορφη νεράιδα και να ζήσουν μαζί την απόλυτη περιπέτεια και ταυτόχρονα να αλλάξει οπτική για το πως βλέπει τον εαυτό του.

Ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση από τον Παναγιώτη Τσαούση, αποτελεί μια μοναδική τρυφερή ιστορία η οποία μαθαίνει στα παιδιά ότι ο καθένας μας είναι ξεχωριστός με τα δικά του χαρακτηριστικά και χαρίσματα.

Είναι μια ιστορία για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης του κάθε παιδιού το οποίο μπορεί να ταυτιστεί με τον Μέλλιο και να αλλάξει οπτική για το πως βλέπει το ίδιο τον εαυτό του.

Το συγκεκριμένο βιβλίο συνοδεύει και CD με την αφήγηση της γλυκιάς ηθοποιού Λίνας Σακκά για να το ακούμε παντού με τα παιδιά μας στο σπίτι ή και στο αυτοκίνητο!

Αν θέλετε να διδάξετε στα παιδιά σας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα τότε αυτό το βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σας!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek