ΚΙΚΙ & ΖΑΚ

by Funky Mama

η μαγεία της φιλίας

Γεια σας αγαπημένοι μου. Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.  Το βιβλίο μας λοιπόν είναι το “Κίκι και Ζάκ”, το οποίο μας μιλάει για τη μαγεία της φιλίας και παράλληλα  εκπαιδεύει τα μικράκια μας στην απόλαυση του να ζουν και να παίζουν σε ένα τακτοποιημένο και αρμονικό περιβάλλον. Η Κίκι το σκιουράκι και ο Ζακ η κουκουβάγια είναι πολύ καλοί φίλοι, αλλά διαφέρουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Στην Κίκι αρέσει να μαζεύει πράγματα στο σπίτι της, σε σημείο που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Αντίθετα, στον Ζακ αρέσει πολύ να τακτοποιεί τα πράγματά του και να κρατάει το σπίτι του απόλυτα τακτοποιημένο και λειτουργικό. Όταν όμως τα πολλά πράγματα της Κίκι εμποδίσουν τους δύο φίλους να παίξουν, τότε ο Ζακ αναλαμβάνει να της μάθει να τακτοποιεί το δωμάτιο και τα πράγματά της ώστε να απολαύσουν ανέμελοι το όμορφο παιχνίδι τους.


Για τους περισσότερους από εμάς, το να ζητήσουμε από το παιδί μας να καθαρίσει ή να συμμαζέψει είναι πιθανότερο να προκαλέσει ένα ξέσπασμα θυμού παρά να το κάνει με χαρά. Ωστόσο, η συγγραφέας Μαρί Κόντο, η γιαπωνέζα γκουρού της οργάνωσης και μητέρα δύο παιδιών, έχει διαφορετική άποψη. Το βιβλίο της αυτό που απευθύνεται σε παιδιά και γονείς, υπόσχεται να δείξει ότι το να ζει κανείς σε ένα τακτοποιημένο περιβάλλον είναι όχι μόνο σωστό αλλά παράλληλα και διασκεδαστικό. Στο τέλος του βιβλίου έχει οδηγίες στο πώς να μάθει το παιδί να διπλώνει τα ρούχα του και να τακτοποιεί σε όρθια θέση!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μαρί Κόντο είναι ειδική σε θέματα τακτοποίησης και βοηθάει τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να μεταμορφώσουν τα σπίτια τους σε χώρους ηρεμίας, έμπνευσης και χαράς με τη μοναδική μέθοδο KonMari. Πρόσφατα απέκτησε τη δική της σειρά στο Netflix, ενώ έχει συμπεριληφθεί από το περιοδικό Time στους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Εμείς αγαπήσαμε την Κίκι και τον Ζακ! Αρχίσαμε να μαζεύουμε το δωμάτιο μας και να τακτοποιούμε τα παιχνίδια μας. Τους διαβάζουμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα! Το παιδικό αυτό βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 3 έως 6 ετών. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τώρα μένει να μάθουμε να διπλώνουμε και να τακτοποιούμε τα ρούχα μας σε όρθια θέση!

Εσείς το έχετε δοκιμάσει; Αν όχι τότε ήρθε η ώρα να διαβάσετε παρέα με τα παιδιά σας τους Κίκι και Ζακ! 

Funky Mama

 

You may also like

EnglishGreek