ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ

by Funky Mama

Η αγαπημένη μου Σωτηρία Μπιλιανού και γνωστή ως blogger ( My Little World ) πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Θα είμαι πάντα κοντά σου» από τις εκδόσεις Παρισιάνου σε εικονογράφηση του Παναγιώτη Τσαούση. Καιρό ανυπομονούσα να το πιάσω στα χέρια μου, γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα είναι ένα πραγματικό διαμάντι.

Το βιβλίο της Σωτηρίας έχει ως ήρωα ένα όμορφο και γλυκό αρκουδάκι που πρέπει να αντιμετωπίσει τις φοβίες του και αναζητά τη βοήθεια της μαμάς του!

«Μαμά, θα είσαι μαζί μου κι όταν έχει δυνατές αστραπές και κεραυνούς;

«Ναι, αρκουδάκι μου. Θα καθόμαστε αγκαλιά μπροστά στο τζάμι και θα βλέπουμε τα όμορφα σχέδια που δημιουργούν στον ουρανό. Κοιμήσου τώρα».

«Κι όταν φυσάει δυνατά ο άνεμος;»

«Τότε, αρκουδάκι μου, θα βάζουμε απαλή μουσική και θα χορεύουμε μαζί, μέχρι να σταματήσει ο δυνατός άνεμος. Κοιμήσου τώρα».

Η ιστορία του μικρού μας ήρωα γράφτηκε με πολλή αγάπη για όλα τα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που, λόγω της πλούσιας φαντασίας και της περιέργειάς τους, αναπτύσσουν φόβους για τους θορύβους, για κάποια ζώα, για το σκοτάδι, για τον αποχωρισμό από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι φόβοι αυτοί, είτε είναι πιο ήπιοι είτε είναι πιο έντονοι όμως θεωρούνται φυσιολογικοί.

Το εκπληκτικό με το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πως ο μικρός μας 5 ετών μόλις το διάβασε για πρώτη φορά μου ζήτησε αμέσως να του δώσω ένα στυλό ώστε να σημειώσει και εκείνος τις δικές του φοβίες και μετά να τις διώξουμε παρέα! Έγραψε λοιπόν ότι οι δικοί του φόβοι είναι το σκοτάδι και το να μείνει μόνος του. Συζητήσαμε λοιπόν παρέα ότι ποτέ δεν θα τον αφήσουμε μόνο του αλλά και ότι όπου υπάρχει σκοτάδι εμείς θα φέρνουμε το φως.

Όλοι εμείς οι γονείς πρέπει πάντα να ακούμε τα παιδιά μας με μεγάλη προσοχή και να τα καθησυχάζουμε όποτε είναι απαραίτητο, όπως ακριβώς έκανε και η μαμά αρκούδα στο βιβλίο!

Επίσης στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα τέλειο παράρτημα με όμορφες δραστηριότητες και παιχνίδια για τους μικρούς μας αναγνώστες. Να ζωγραφίσουν το αρκουδάκι και το δάσος, να βρούνε τις διαφορές στις εικόνες και να σχηματίσουν τον λαβύρινθο!

Το βιβλίο της Σωτηρίας δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη γιατί θα βοηθήσει πολλά παιδιά να αναγνωρίσουν και να καταπολεμήσουν τους φόβους τους.

Καλοτάξιδο το υπέροχο βιβλίο σου Σωτηρία μου!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek