ΨΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ

by Funky Mama

CAKE BOX

Στα 6α γενέθλια του γιου μου ήθελα κάτι διαφορετικό για το κέρασμα που θα πήγαινε στο σχολείο, έτσι ψάχνοντας στο διαδίκτυο έβρισκα μόνο τις κλασικές ψεύτικες τούρτες σε στυλ ατομικά κουτάκια με δωράκι μέσα αλλά δεν μου άρεσε η συγκεκριμένη ιδέα. Ψάχνοντας όμως σε ιστοσελίδες του εξωτερικού βρήκα τα λεγόμενα cake boxes ή αλλιώς χάρτινες τούρτες «κουτιά» που μέσα τους έκρυβαν πολλά κεράσματα και μπορούσες να τοποθετήσεις επάνω πραγματικό κεράκι ώστε να το σβήσει το παιδί στο σχολείο μιας που δεν επιτρέπονται αληθινές τούρτες. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω και εγώ μια ψεύτικη τούρτα από χαρτόνι με θέμα pokemon που τόσο αγαπάει. Τα υλικά που χρειάστηκα ήταν πολύ απλά και μου πήρε συνολικά 1 ώρα για να την ετοιμάσω.

Χρειάστηκα λοιπόν :

  1. Χαρτόνι σε μαύρο και κόκκινο χρώμα (επιλέγουμε ότι μας αρέσει)
  2. Κόλλα
  3. Πιστόλι σιλικόνης και μπάρα σιλικόνης
  4. Δίσκο (χάρτινο ζαχαροπλαστείου ή κάποια βάση που μας αρέσει)
  5. Φιγούρες & διακοσμητικά της αρεσκείας μας
  6. Κεράκι γενεθλίων
  7. Κεράσματα (εγώ έβαλα σοκοφρέτες με στέβια)

Αρχικά με ένα μολύβι σχηματίζουμε στο χαρτόνι έναν κύκλο και τον κόβουμε ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πάτος της τούρτας μας. Στη συνέχεια τυλίγουμε γύρω γύρω από αυτόν το χαρτόνι για τον κορμό της τούρτας και το κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης. Έπειτα σχηματίζουμε έναν ακόμη κύκλο λίγο μεγαλύτερο γύρω από την τούρτα μας για να φτιάξουμε το καπάκι (θέλουμε να είναι λίγο μεγαλύτερο ώστε να σκεπάζει την τούρτα μας). Αφού φτιάξουμε το καπάκι κύκλο, τότε παίρνουμε λίγο χαρτόνι με μικρό πάχος και σχηματίζουμε με το μολύβι μας καμπύλες που θα μοιάζουν με ψεύτικη «ρευστή σοκολάτα» και το κολλάμε με κόλλα γύρω από τον κύκλο από χαρτόνι που ετοιμάσαμε ως καπάκι. Τέλος, κολλάμε την τούρτα με σιλικόνη επάνω στον δίσκο ή στη βάση που θέλουμε και είναι έτοιμη για να τη διακοσμήσουμε όπως μας αρέσει! Εγώ χρησιμοποίησα μερικά πον πον χρωματιστά στο καπάκι και μερικές χάρτινες φιγούρες pokemon στον κορμό της τούρτας (τις οποίες βρήκα στο διαδίκτυο). Επάνω στο καπάκι έκανα μια μικρή τρύπα όσο ήταν η βάση από το κεράκι με τον αριθμό 6 και στη συνέχεια γέμισα την τούρτα μας με σοκοφρέτες στέβια για όλους τους συμμαθητές και τη δασκάλα μας! Ο μικρός το ευχαριστήθηκε και ήταν πολύ χαρούμενος που έσβησε το κεράκι του στο σχολείο και παράλληλα μοίρασε ο ίδιος τα κεράσματα ανοίγοντας απλά το καπάκι της χάρτινης τούρτας του!

Αν θέλετε και εσείς κάτι διαφορετικό για τα γενέθλια των παιδιών σας τότε σας προτείνω να φτιάξετε και εσείς τη δική τους τούρτα από χαρτόνι και θα το κατά ευχαριστηθούν!

Χαρούμενα γενέθλια λοιπόν σε όλους!

Funky mama

 

You may also like

EnglishGreek