ΤΙ ΚΑΜΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

by Funky Mama

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς είναι το πως θα ελέγχουν το μωρό τους την ώρα που κοιμάται χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν συνεχώς στο υπνοδωμάτιο του. Εδώ λοιπόν έρχεται η τεχνολογία να μας βοηθήσει και να κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Σίγουρα όλοι οι γονείς έχουμε κάνει την έρευνα μας στο συγκεκριμένο τομέα και διαπιστώσαμε ότι οι λύσεις που προτείνουν τα πιο πολλά καταστήματα με βρεφικά είδη είναι αρκετά τσιμπημένες στην τιμή. Λύσεις που παρέχουν την κάμερα και ένα μόνιτορ με περιορισμένη εμβέλεια και πολλές φορές όχι ιδιαίτερες δυνατότητες βαφτίζονται baby cam ή baby monitor και η τιμή τους ανεβαίνει αρκετά ψηλά. Επειδή όμως η τεχνολογία προχωράει και σχεδόν οι περισσότεροι έχουμε smartphone ή tablet, είτε και τα δύο, υπάρχουν τρεις οικονομικές λύσεις οι οποίες παρέχουν δυνατότητες και λειτουργίες όμοιες ή περισσότερες από τις παραπάνω.

 

Σε αυτό το άρθρο με βοήθησε ο funky- σύζυγος, να αναλύσω όσο πιο απλά μπορώ τρεις κάμερες οι οποίες δεν έχουν ”βαφτιστεί” ως baby cam αλλά κάνουν πολύ καλά και κυρίως αρκετά πιο οικονομικά την δουλειά που θέλουμε. 

Ας τις πάρουμε λοιπόν με τη σειρά:

1. Η κάμερα της TP-Link και συγκεκριμένα το μοντέλο NC-450. Το κόστος της κυμαίνεται περίπου στα 70,00 Ευρώ στα ελληνικά καταστήματα και ανεβαίνει αναλόγως το κατάστημα. Την συγκεκριμένη κάμερα μπορείς να την εγκαταστήσεις αλλά και να την χειριστείς μέσα από την πολύ φιλική εφαρμογή που διατίθεται για όλα τα smartphone και τα tablet, ενώ παράλληλα σου δίνει την δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο μέσω καλωδίου δικτύου (ethernet) ή ασύρματα μέσω wi-fi. Περιστρέφεται ώστε να μπορείς να ελέγξεις όλο τον χώρο στον οποίο την έχεις τοποθετήσει, έχει δυνατότητα νυχτερινής λήψης με αυτόματη ενεργοποίηση, ενώ η ανάλυση της είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Έχει ενσωματωμένο ηχείο που σου παρέχει τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας (μπορείς να μιλήσεις στο κινητό ή στο tablet σου και να ακούγεσαι από την κάμερα) ενώ έχει και δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης η οποία λειτουργεί εξαιρετικά καλά. 

 2. Η Digoo-DG-M1Z-1080P-SHARK-2 με κόστος περίπου στα 40,00 Ευρώ από γνωστό κινέζικο κατάστημα. Είναι μία κάμερα εύκολη στην εγκατάσταση και την χρήση της, συνδέεται ασύρματα μέσω wi-fi ή ενσύρματα μέσω καλωδίου δικτύου, έχει ανάλυση εικόνας 1080p και πολύ καλή νυχτερινή λήψη η οποία ενεργοποιείται αυτόματα. Επίσης έχει ανίχνευση κίνησης η οποία λειτουργεί πολύ καλά, καθώς και περιστροφή για πλήρη έλεγχο του χώρου. Τέλος έχει την δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, μόνο που μετά από έξι μήνες χρήσης το ηχείο δεν λειτουργεί σωστά. Επίσης στο θέμα της σταθερότητας της σύνδεσης της με το διαδίκτυο παρατηρήσαμε κάποιες αποσυνδέσεις που ρυθμίζονται εύκολα (συνδεδεμένη ενσύρματα, μέσω καλωδίου δικτύου, λειτουργεί άψογα).Για τη συγκεκριμένη κάμερα λοιπόν ισχύουν σχεδόν όλα όσα ισχύουν για την πρώτη εκτός του ότι δεν υποστηρίζει εφαρμογή για iPad.

3.Η πιο ιδιαίτερη κάμερα, της Xiaomi Aqara 1080p (gateway edition), από γνωστό κινέζικο κατάστημα και κόστος γύρω στα 40,00 Ευρώ. Έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς δεν έχει την δυνατότητα περιστροφής (έχει όμως ένα τρομερά ευρυγώνιο φακό που πιάνει σχεδόν τα πάντα, εκτός από τα αντικείμενα που βρίσκονται πίσω από την κάμερα). Επίσης συνδέεται στο διαδίκτυο μόνο ασύρματα μέσω wi-fi, ενώ δεν έχει δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης. Η εφαρμογή της είναι διαθέσιμη για όλα τα smartphone και tablet και είναι εύχρηστη, με δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και νυχτερινή λήψη (η οποία ενεργοποιείται αυτόματα) . Η συγκεκριμένη κάμερα όμως προσφέρει κάποιες δυνατότητες που οι δύο πρώτες δεν έχουν. Με ένα σχετικά μικρό επιπλέον κόστος μπορείτε να προμηθευτείτε έξτρα αισθητήρες που ελέγχονται με την ίδια εφαρμογή που ελέγχουμε την κάμερα. Αισθητήρες όπως θερμοκρασίας-υγρασίας ώστε να ελέγχουμε τις συνθήκες του χώρου στον οποίο κοιμάται το μωρό μας, αισθητήρα κίνησης για να δούμε αν έχει ξυπνήσει ή κουνηθεί, ακόμα και  ασύρματα ελεγχόμενες λάμπες ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε και να κλείσουμε το φως στο δωμάτιο του μωρού μας από το κινητό μας.

Τέλος και οι τρεις κάμερες δέχονται κάρτες μνήμης για καταγραφή δεδομένων, μέσα στη συσκευασία τους περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα για την εγκατάσταση και τη χρήση τους ,εκτός από της Digoo που θα χρειαστεί να προμηθευτείτε έναν αντάπτορα συγκεκριμένων προδιαγραφών για την σύνδεση της στο ρεύμα.  Φυσικά για τη λειτουργία τους είναι απαραίτητη η ύπαρξη διαδικτύου.

Και ας μην ξεχάσουμε το εξής, το παιδί μας κάποια στιγμή θα μεγαλώσει και δεν θα θέλει την κάμερα μέσα στο δωμάτιο να παραβιάζει τον ιδιωτικό του χώρο. Τότε λοιπόν και οι τρεις παραπάνω κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κάμερες ασφαλείας του σπιτιού μας, όταν εμείς θα λείπουμε, θα μπορούμε να τις ελέγξουμε από όπου και αν βρισκόμαστε αρκεί να έχουμε σύνδεση στο διαδίκτυο.

 Αν θέλετε να αποκτήσετε κάποια από αυτές μπορείτε να κάνετε εδώ την έρευνα σας για την πιο συμφέρουσα τιμή της TP-Link NC-450:

TP-LINK CAMERA

ενώ μπορείτε να αγοράσετε τις κάμερες Xiaomi και Digoo αντίστοιχα (επιλέγοντας ως μέθοδο αποστολής Priority Direct Mail για να αποφύγετε χρεώσεις τελωνείου καθώς τα προϊόντα έρχονται από την Κίνα).

Xiaomi Mijia Aqara CAMERA

και

DIGOO CAMERA

Ευχαριστώ πολύ τον αντρούλη μου για την πολύτιμη βοήθεια!

Φιλιά Funky Mama

You may also like

EnglishGreek