ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

by Funky Mama

Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για το μέρος εκείνο όπου τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν ταυτόχρονα. Στη γειτονιά μου λοιπόν ανακάλυψα πρόσφατα τους  Μικρούς Επιστήμονες , ένα εκπληκτικό επιστημονικό εργαστήριο μόνο για παιδιά! Εκεί το παιδί αναλόγως της ηλικίας του παίζει, μαθαίνει και αναπτύσσει τις δεξιότητες του.

Τα μικρότερα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά εξερευνώντας τις υφές, μέσα από το αισθητηριακό παιχνίδι, βάση του θέματος της κάθε εβδομάδας, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους όπως η λεπτή κινητικότητα μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων.

Τα μεγαλύτερα παιδιά εξερευνούν και μαθαίνουν μέσα από διασκεδαστικά πειράματα γνωρίζοντας την επιστήμη βιωματικά. Πειράματα με χρώμα, αφρό, ξηρό πάγο, νερό, τρελά αυτοσχέδια ρομποτάκια και άλλες απίθανες εκρήξεις χημείας και μαγείας περιμένουν όλους εσάς να τις ανακαλύψετε μαζί με τα παιδιά σας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά ανακαλύπτουν την επιστήμη και μαθαίνουν τον κόσμο γύρω τους με ενεργή συμμετοχή και όχι ως απλοί παρατηρητές! Γιατί όπως είπε και ο Κομφούκιος «Μου το είπαν και το ξέχασα, το είδα και το κατάλαβα, το έκανα και το έμαθα», για να μάθεις κάτι λοιπόν δεν αρκεί απλά να το δεις πρέπει και να το κάνεις. Αυτός ήταν ο κανόνας όταν κάποτε ήμασταν και εμείς φοιτητές στη σχολή της Φυσικής, το πείραμα το κάναμε οι ίδιοι για να το μάθουμε στην πράξη και να κατανοήσουμε τις διάφορες επιστημονικές θεωρίες.

Ο χώρος των Μικρών Επιστημόνων βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 419 στην Αγία Παρασκευή και κάθε εβδομάδα βγαίνει το πρόγραμμα τους για να κλείσετε τη θέση σας!

Τέλος στους Μικρούς Επιστήμονες μπορείτε να διοργανώσετε το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας με δραστηριότητες που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες σε όλους τους καλεσμένους του!

Στο προφίλ μου στο Instagram Funky Mama τρέχει διαγωνισμός με 5 τυχερούς νικητές που θα κερδίζουν από μια δωρεάν συμμετοχή σε όποιο πρόγραμμα επιθυμούν αναλόγως της ηλικίας του παιδιού τους (από 1 έως 15 ετών). Δηλώστε συμμετοχή έως 18/12/19.

Κάθε Πέμπτη στο τμήμα ηλικιών 1-3 ετών, θα βρίσκετε εμένα και τον μικρό μου εκεί!

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek