Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΡΗΔΟΝΙΞ ΚΑΙ ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ

by Funky Mama

Το βιβλίο της αγαπημένης μου συγγραφέως Βάλιας Κακούρου αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι ώστε να μάθουν όλα τα παιδιά τη σωστή στοματική υγιεινή και φροντίδα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Οι περιπέτειες του καπετάν Τερηδονίξ και των πειρατών του Πέτρα & Πλάκα ξεκινούν όταν η ζάχαρη από τις γλυκιές λιχουδιές που τρώνε τα παιδιά κατακλύζει το στόμα τους! Το πλοίο τους ρίχνει την άγκυρα και μαζεύει τα χαλασμένα δοντάκια των παιδιών.

Την κατάσταση όμως σώζουν οι γενναίοι ιππότες της στρογγυλής βούρτσας, οι οποίοι προειδοποιούν τα παιδιά και έτσι με την βοήθεια τους όλοι μαζί σώζουν τα δοντάκια από τον κακό καπετάν Τερηδονίξ και την παρέα του.

Η Βάλια εμπνεύστηκε την όμορφη ιστορία της από τον δικό της φόβο για τον οδοντίατρο, με βάση την εμπειρία της όσο ήταν η ίδια παιδί θέλησε να βοηθήσει όλα τα παιδιά να κατανοήσουν τους κινδύνους που έχει για τα δοντάκια τους η τερηδόνα και η παρέα της πέτρα και  πλάκα, αν δεν τα φροντίζουν καθημερινά.

Με την γλυκιά αυτή ιστορία τα παιδιά θα μάθουν τους σωστούς κανόνες στοματικής υγιεινής με ένα διασκεδαστικό και ταυτόχρονα διαδραστικό παραμύθι.

Η Βάλια έχει ένα υπέροχο site όπου μπορούμε όλοι να βρούμε το βιβλίο της καθώς και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που το συνοδεύουν ως δωρεάν εκτυπώσιμο υλικό.

Επίσης έχει φτιάξει ένα υπέροχο βίντεο με το τραγούδι του καπετάν Τερηδονίξ με τη δική της μελωδική φωνή που το ακούμε παρέα με τα παιδιά μας και δεν ξεκολλάμε από το να το τραγουδάμε όλη μέρα!

Το ξεχωριστό αυτό βιβλίο θα το βρείτε σε πολλά βιβλιοπωλεία αλλά και στα public, στα maxstores και στο βιβλιοπωλείο των super market Σκλαβενίτης!

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Βάλια μου!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek