ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ

by Funky Mama

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την τιμή να παρευρεθούμε στο Ίδρυμα Ευγενίδου ώστε να παρακολουθήσουμε την πρεμιέρα της νέας ταινίας θόλου του Ψηφιακού Πλανηταρίου «Οι Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής». Η συγκεκριμένη ταινία (Giant Screen Film), παραγωγής 2020, αφηγείται την ιστορία του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος της ακραίας περιοχής της Ανταρκτικής, όπου κάποτε οι δεινόσαυροι και άλλα προϊστορικά ζώα περιπλανιούνταν ελεύθερα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Καθώς το κλίμα αλλάζει, οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώνουν, και έτσι, μαζί με τα απολιθώματα νέων δεινοσαύρων, αποκαλύπτεται και η ιστορία της!

Η συγκεκριμένη παραγωγή βασίζεται σε κλασσικά φιλμ όπου προβάλλονται περίτεχνα στον υπέροχο θόλο 24,5m του Πλανηταρίου και ο θεατής έχει τη δυνατότητα να ζήσει μια μοναδική εμπειρία, βλέποντας σφαιρικά αυτά τα υπέροχα πλάσματα να ζωντανεύουν παντού τριγύρω του. Η αφήγηση με τις φωνές του Νίκου Γκίκα, του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και της Μαρίας Ζερβού σε ταξιδεύουν στο χρόνο και βλέπεις τις σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν από ομάδες επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να γνωρίσουμε εμείς τους Δεινοσαύρους της Ανταρκτικής.

Η ταινία συστήνεται για παιδιά άνω των 6 ετών, όμως εμείς που είμαστε 3+ την απολαύσαμε τόσο πολύ που δε θέλαμε να τελειώσει. Ο μικρός μας δε φοβήθηκε στιγμή και ξετρελάθηκε τόσο πολύ με τον Κρυολοφόσαυρο που θέλει οπωσδήποτε να ξαναπάμε! Η οργάνωση που υπήρχε καθώς και τα μέτρα ασφαλείας ήταν κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα καθώς τηρούνταν όλα ευλαβικά σύμφωνα με τις κρατικές συστάσεις.

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Ευγενίδου & το Ψηφιακό Πλανητάριο

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, άνοιξε ξανά τους χώρους του και υποδέχεται όλους εμάς με νέες παραστάσεις, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια. Οι νέες παραστάσεις του Ψηφιακού Πλανηταρίου, θα χαρίσουν σε μικρούς και μεγάλους θεατές, αξέχαστες εμπειρίες και εικόνες. Το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων περιλαμβάνει προβολές που θα ενθουσιάσουν όλα τα παιδάκια και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν σημεία του πλανήτη αλλά και του Σύμπαντος.

Παράλληλα, με στόχο να παρουσιαστούν οι Φυσικές Επιστήμες και οι νέες Τεχνολογίες με έναν εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο που όλοι θα αγαπήσουν, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, επαναφέρει φέτος τα αγαπημένα εργαστήρια πειραμάτων αλλά και πολλές online δράσεις για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των φυσικών επιστημών από το σπίτι τους. Επίσης, οι μικροί φίλοι της ρομποτικής θα μάθουν τις βασικές αρχές προγραμματισμού ενός ρομπότ, θα εξοικειωθούν και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο εργαστήριο «Marty, τα πρώτα βήματα ενός ρομπότ». Στην μοναδική βιωματική έκθεση των Φυσικών Επιστημών, που εκτείνεται σε 2 υπερσύγχρονους ορόφους, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να κατανοήσουν μέσα από τα εκθέματα τις λειτουργίες της Μηχανικής, των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας, με την πλήρη καθοδήγηση των επιστημόνων του Ιδρύματος, οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις και την αγάπη τους για την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

Τέλος, στον εξαιρετικά σχεδιασμένο χώρο του UTech Lab, το ταξίδι στη σύγχρονη τεχνολογία παίρνει νέες διαστάσεις. Τα παιδιά μαθαίνουν δημιουργώντας, σε ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, βασισμένο στη σύγχρονη τεχνολογία. Στα προγράμματα του UTech Lab έχουν συμπεριληφθεί καινοτόμα εργαστήρια τόσο για φυσική παρουσία αλλά και με online συμμετοχή. Στόχος του UTech Lab είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, ενθαρρύνοντας την ενεργή και ομαδική εργασία, ενισχύοντας την απόκτηση και βελτιστοποίηση δεξιοτήτων στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Έτσι λοιπόν με όλες αυτές τις εκπαιδευτικές δράσεις, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε και εσείς την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου και να επιλέξετε το πρόγραμμα ή την παράσταση που επιθυμείτε αναλόγως και της ηλικίας του παιδιού σας.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να χάσει την εμπειρία της νέας ταινίας θόλου «Οι Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής» που ξεκινάει να προβάλλεται από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020!

Εμείς θα την ξαναδούμε σίγουρα!

Funky Mama

You may also like

EnglishGreek